Home
Blog
Bestemmingen
Papakolea, het groene zand strand op Hawaï

Papakolea, het groene zand strand op Hawaï

op 4 september 2014
1 minuut leestijd
Papakolea, het groene zand strand op Hawaï

Papakolea Beach, ook wel bekend als Green Sand Beach of Mahana Beach, is een strand op het eiland Hawaï, waar het zand groen is!

Het strand in de buurt van South Point, in de Ka'u wijk op Hawaï, is een van de slechts vier groene zandstranden op de wereld. De andere bevinden zich op de Galapagos-eilanden en een in Noorwegen. De olijf-achtige kleur van het zand is te wijten aan de aanwezigheid van een groenachtige, halfedelsteen genaamd olivijn, dat afkomstig is van Pu'u Mahana, een 49.000 jaar oude vulkaan op Mauna Loa's zuidwest riff, waartegen het strand ligt.

De eroderende kracht van de oceaan die tegen de basis van de Pu'u o Mahana aanwast, heeft ervoor gezorgd dat de olivien wordt afgezet en op het strand terecht komt, waardoor het een groene kleur heeft gekregen. Olivijn staat lokaal bekend als 'Hawaiian Diamond' en wordt met name gevonden in O'ahu's beroemde Diamond Head vulkaan.

Olivijn is dichter en harder dan andere zand kristallen en heeft daarom de neiging om op zich op het strand op te hopen, terwijl de gebruikelijke vulkanische zanden naar de zee worden geveegd. Hoewel deze groene kristallen uiteindelijk ook weggespoeld zullen worden, zorgt de voortdurende erosie van de vulkaan voor een constante aanvoer van zand in de nabije toekomst. Uiteindelijk zal dit echter ook opraken en zal het strand veranderen in een gewoon strand. Wacht dus niet te lang als je dit groene strand op Hawaï wilt bewonderen!

Top reizen naar Hawaï

Reisorganisaties met reizen naar Hawaï

Meer blogs over Hawaï

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8