Home
Blog
Bestemmingen
Een van Hawaï's best bewaarde geheimen: Lanai

Een van Hawaï's best bewaarde geheimen: Lanai

op 8 april 2015
1 minuut leestijd

Een van de kleinste en minst bevolkte eilanden in de Hawaiiaanse archipel is Lanai. Maar weinig mensen weten van het bestaan van dit eiland, omdat het alleen per veerboot of klein vliegtuig vanaf Maui of Oahu te bereiken is.

Hawaï's best bewaarde geheim werd echter in 2012 opgemerkt door de miljardair Larry Ellison. Hij kocht 98 procent van dit rustige eiland, samen met alle hotelkamers. Sindsdien heeft Ellison veel geld in Lanai gestoken, in een poging om er een mileu-Utopia van te maken.

Maar wat maakt dit toekomstige duurzame wonderland dan zo speciaal? Om te beginnen biedt dit eiland alles en niets dat je zou verwachten van een tropisch eiland. Met zijn oude landelijke charme, ruige terrein, legen stranden en bossen van torenhoge pijnbomen, doet het kleine Lanai denken aan een schilderachtig Amerikaans dorp midden in de Stille Oceaan.

Een robuust en afgelegen paradijs

Op Lanai zul je niet hordes met selfie-sticks zwaaiende toeristen vinden. Het Ananas Eiland, dat ooit de thuisbasis was van 's werelds grootste ananas plantage, heeft een aantal afgelegen stranden, wandelpaden en uitkijkpunten, die je alleen per 4-wheel drive kunt bereiken. Sterker nog, je zult een 4x4 nodig hebben om de meeste bezienswaardigheden op dit eiland te bezoeken. Lanai heeft meer dan 600 kilometer aan ruige, onverharde wegen, die je leiden van regenwouden en Mount Lanaihale (de hoogste berg van het eiland), tot aan oude rotstekeningen en de legendarische Tuin van de Goden.

Als je het lokale leven wilt ervaren, ga dan naar Lanai City, de enige stad van het eiland, en de thuisbasis van bijna al haar 3.000 inwoners. Dit charmante stadje biedt een aantal leuke winkeltjes, lokale kunst en boetiekjes en kleine cafes.  

Op Lanai heb je slechts drie hotel opties: schilderachtige huisjes en twee Four Season's. Een overnachting in Hotel Lanai, de kleinere en goedkopere van de opties, voelt als een stap terug in de tijd naar het oude Hawaï. De twee Four Seasons bieden twee verschillende kanten van het eiland. Het Lanai at Manele Bay is het strand resort van het eiland en The Lodge at Koele ligt tussen glooiende heuvels, tuinen en dennenbomen, waar herten zwerven door de bossen en je een wollen deken nodig hebt om 's nachts warm te blijven.

Met al zijn afgelegen schoonheid is Lanai helaas niet eenvoudig te bereiken. Wil je er komen, dan zul je eerst naar het eiland Maui moeten vliegen, om vervolgens een veerboot te nemen vanaf Lahaina, die vijf keer per dag gaat. Of neem een van de dagelijkse vluchten van Hawaiian Airlines. Een andere optie is om te vliegen met Island Air, de luchtvaartmaatschappij die door Ellison is gekocht om van Oahu vijf keer per dag naar Lanai te vliegen.

Top reizen naar Hawaï

Reisorganisaties met reizen naar Hawaï

Meer blogs over Hawaï

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8