Home
Blog
Bestemmingen
Eén van de mooiste zonsopkomsten ter wereld

Eén van de mooiste zonsopkomsten ter wereld

op 2 mei 2015
1 minuut leestijd

Wie vroeg opstaat, kan beloond worden met een mooie zonsopkomst en op het Hawaiiaanse eiland Maui kun je misschien wel een van de allermooiste zonsopkomsten aanschouwen, bovenop een actieve vulkaan.

De Hawaiiaanse eiland Maui bestaat uit twee vulkaan schilden, waarvan de grootste Haleakala wordt genoemd, wat 'Huis van de Zon' betekent. Een toepasselijke naam als je naar het uitzicht tijdens zonsopkomst kijkt:

Niet verkeerd he? Volgens een legende is de top van de vulkaan de plek waar de Hawaiiaanse halfgod Maui er voor zorgde dat de zon vertraagd werd in zijn reis langs de hemel, om zo het daglicht te verlenden. Haleakala is altijd al een plaats van betekenis geweest in de Hawaiiaanse geschiedenis en cultuur, en al eeuwen lang klimmen mensen naar de heilige top.

De top en andere delen van de berg vormen het Haleakala National Park, dat het land en bedreigde diersoorten moet schermen. Hoewel de vulkaan al honderden jaren niet is uitgebarsten, wordt het nog steeds beschouwd als een actieve vulkaan.

Wil je de zon zien opkomen vanaf de top, bereid je dan voor op koude temperaturen en een droge lucht vanwege de grootte hoogte. Ondanks dat je er vroeg voor uit de veren moet, zul je snel vergeten dat je geen ochtendmens bent zodra je door de wolken heen bent en de zon ziet opkomen. Hier nog wat voorproefjes:

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8