Home
Blog
Bestemmingen
Oase van watervallen: Hawaï's 'Weeping Wall'

Oase van watervallen: Hawaï's 'Weeping Wall'

op 25 juli 2015
1 minuut leestijd
Oase van watervallen: Hawaï's 'Weeping Wall'

Waarom zou je genoegen nemen met één waterval, als je ook omringd kunt worden door een oase van watervallen? Dit kan op het Hawaiiaanse eiland Kauai bij de 'Weeping Wall'.

De 'Weeping Wall' bestaat uit meerdere watervallen die langs verschillende groeven naar beneden stromen in Mount Waialeale - een van de natste plekken op aarde. Deze berg alleen al is adembenemend met een hoogte van 1569 meter (de hoogste van het eiland) en de smaragd groene begroeing. Voeg hier de grimmige witte lijnen van de watervallen en de mistige wolken die draperen over de kliffen aan toe, en je hebt de perfecte dromerige oase.

Hoewel Mount Waialeale, wat in het inheemse Hawaiiaans 'rimpelend water' of 'overstromend water' betekent, er onheilspellend uitziet, is het een verrassend toegankelijke berg. Helikoptervluchten op Kauai bieden een prachtig uitzicht op Waialeale en piloten zweven vaak naar de basis van de waterval.

Avontuurlijke reizigers kunnen er voor kiezen om een 4,8 kilometer lange wandeling te maken die leidt naar een gebied dat bekend staat als de 'Blue Hole', een diepe canyon aan de voet van de Weeping Wall, aan de oostkant van de berg. Om het pad van de Blue Hole te bereiken, moeten wandelaars eerst een modderige rit maken in een 4-wheel drive, voorbij het einde van Kuamoo Road in Wailua. De wandeling naar de Blue Hole is wel echt weggelegd voor ervaren hikers, want het pad is niet duidelijk gemarkeerd en loopt door een zware jungle waar plotselinge overstromingen kunnen optreden. Het is dan ook sterk aan te raden om een gids in te huren die vetrouwd is met het gebied. Maar al die inspanning is het zeker waard, hier zie je waarom:

 

A photo posted by Ahonui Bowman (@ahonuibowman) on

 

A photo posted by STUMBLING BLOGK (@stumblingblogk) on


 

A photo posted by hawyland (@hawyland) on


 

Top reizen naar Hawaï

Reisorganisaties met reizen naar Hawaï

Meer blogs over Hawaï

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8