Home
Blog
Algemeen
De 11 mooiste watervallen ter wereld

De 11 mooiste watervallen ter wereld

op 23 december 2015
3 minuten leestijd
De 11 mooiste watervallen ter wereld

Onze wereld telt vele schitterende watervallen, maar wat zijn nu écht de állermooiste watervallen ter wereld? Rondreis.nl zet ze voor je op een rij!

Watervallen hebben iets magisch. Het vele water dat van grote hoogte naar beneden komt vallen, mist veroorzaakt en met een luid geklater in een poel water belandt: ontzettend mooi om te zien. Hoog tijd dus om de mooiste en meest indrukwekkende watervallen wereldwijd op een rijtje te zetten!

1. Victoria Falls

De waterval der watervallen. De Victoria Falls, op de grens van Zambia en Zimbabwe, is in totaal 100 meter hoog en 1,7 kilometer breed. Per minuut komt er maar liefst 500 miljoen liter water naar beneden gestort, een enorme hoeveelheid. In de droge periode is het mogelijk om heel dicht bij de rand te komen, en kun je zelfs badderen aan de afgrond in de angstaanjagende Devil’s Pool. Je moet het maar durven.

2. Iguaçu

Op de grens van Brazilië en Argentinië ligt de minstens net zo indrukwekkende waterval van Iguaçu. Minder hoog dan de Victoria Falls, wel bijna een kilometer breder. Je kunt er met een bootje tot vlakbij de waterval varen. Heel bijzonder om dat natuurgeweld van zo dichtbij te bekijken.

3. Ángelwaterval

De állerhoogste waterval ter wereld vind je in Venezuela. De Ángelwaterval komt van 979 meter hoogte onafgebroken naar beneden gedonderd. De waterval ligt overigens wel in een afgelegen tropisch regenwoud, dus als je van plan bent om ‘m te bezoeken dan mag je gaan duimen voor een onbewolkte dag.

4. Yosemite Falls

Yosemite Falls is een schitterende waterval gelegen in het Yosemite National Park. De waterval is met 739 meter hoog de hoogste waterval van Noord-Amerika en de op vijf na grootste waterval ter wereld! Je bezoek aan Yosemite Falls moet je wel goed timen als je hem in vol ornaat wilt zien, omdat de hoeveelheid water die valt afhankelijk is van de sneeuw die gevallen is. De verschillende uitzichten op de Yosemite watervallen zijn hoe dan ook fantastisch!

5. Kuang Si waterval

De Kuang Si waterval in Laos is oogverblindend mooi. De waterval ligt op slechts 30 kilometer rijden van Luang Prabang en bestaat uit talloze plateaus die zijn gevuld met helder turquoise water. Maak een dagtrip en neem ook je zwemkleding mee, want je wil hier gegarandeerd even in het water zitten.

6. Plitvice watervallen

In Europa kunnen we er trouwens ook wat van. Neem bijvoorbeeld de Plitvicemeren in Kroatië. Het nationale park wordt gevormd door zo’n 90 watervallen en 16 meren, in de mooiste kleuren blauw. En heel leuk: dankzij een houten wandelpad kun je makkelijk van waterval naar waterval wandelen.

7. Niagarawatervallen

De Niagarawaterval is misschien wel de bekendste waterval ter wereld. Niet gek, want deze spectaculaire waterval is één van de grootste (niet dé grootste) ter wereld en is prachtig geleven op de grens tussen Amerika en Canada. De waterval bestaat in feite uit drie aparte watervallen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. 's Avonds wordt de waterval vaak verlicht. Erg leuk is ook om een boottochtje bij de waterval te maken. Poncho aan!

8. Manawaiopuna Falls

De Manawaiopuna Falls op Hawaii worden ook wel de Jurassic Falls genoemd, vanwege hun verschijning in de film Jurassic Park. Geen wonder dat Steven Spielberg dit plekje koos, want temidden van de ongerepte jungle valt een smalle rivier als een waaier uiteen over de rotsen. Een geweldig plaatje, dat bovendien alleen te zien is vanuit een laagvliegende helikopter.

9. Thor’s Well

Thor’s Well kun je het best omschrijven als een regelrecht natuurwonder. Voor de kust van Oregon (Amerika) zit een gat in de rotsachtige bodem waar een onafgebroken stroom van het water in verdwijnt. Een huiveringwekkend verschijnsel.

10. Gulfoss

In IJsland stikt het werkelijk van de watervallen, de één nog spectaculairder dan de ander. Het is lastig een keus te maken, maar de Gulfoss (ook wel: Gouden waterval en onderdeel van de "Golden Circle" in IJsland) overtreft ze allemaal. Het brede water van de Hvíta-rivier stroomt in twee etappes in een enorme kloof, waardoor je je even heel erg klein voelt. Deze waterval is mooi tijdens de zomer wanneer alles groen is, maar ook tijdens de winter, als het landschap is bedekt met een laagje ijs. Toch noemen we stiekem nog een waterval in IJsland die je niet mag missen: de Seljalandsfoss waterval. Ook prachtig (zie bovenste foto)!

11. Kaieteur Falls

De Kaieteur Falls is een ongekend spectaculaire waterval in het Zuid-Amerikaanse land Guyana. De waterval is nog vrij ongerept, maar rekent zich met gemak tot één van de krachtigste watervallen ter wereld. Over een breedte van 100 meter stort een enorme hoeveelheid water vanuit de Potaro rivier zich maar liefst 225 meter naar beneden. Een genot om te zien (en horen!).

Meer blogs