Home
Blog
Bestemmingen
De Angel Falls in Venezuela

De Angel Falls in Venezuela

op 14 mei 2014
1 minuut leestijd
De Angel Falls in Venezuela

Is er iets mooier dan een gigantische, prachtige waterval? De Angel Falls in het Canaima National Park in het zuidoosten van Venezuela is als hoogste waterval ter wereld een uniek natuurverschijnsel.

Is er iets mooier dan een gigantische, prachtige waterval? De Angel Falls - ook wel bekend als El Salto Ángel - in het Canaima National Park in het zuidoosten van Venezuela is als hoogste waterval ter wereld een uniek natuurverschijnsel. Op een hoogte van meer dan 3200 meter giet hier het water maar liefst 979 meter naar beneden op een afgeplat plateau genaamd 'Auyan-tepui' of 'Duivelsberg'. De Kerepakupai merú, zoals de waterval in de volksmond ook wel genoemd wordt, is daarmee de hoogste vrij vallende waterval ter wereld. Om deze mooie waterval zelf te aanschouwen moet je een avontuurlijke trekking maken door het Canaima National Park, dat onderdeel is van het Hoogland van Guyana in de deelstaat Bolívar. Onderweg kom je fraaie flora en fauna tegen en bij aankomst kun je genieten van een heerlijke duik in het water bij de waterval.

Hoewel het natuurfenomeen al eerder gezien was door verkenner Ernesto de Santa Cruz werd het pas echt bekend in de westerse wereld na de officiële ontdekking door de Amerikaanse avonturier-vlieger Jimmie Angel die met zijn vliegtuig op zoek was naar goud. Hij stortte er met zijn vliegtuigje neer in de omgeving en aan hem dankt de spectaculaire waterval haar naam. De waterval is Venezuela's bekendste toeristische attractie en mag je dus zeker niet missen tijdens een rondreis door Venezuela!

Meer blogs over Venezuela

Beoordelingen van Venezuela

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
8
Eten & drinken
9.3
Activiteiten
9