Home
Blog
Bestemmingen
Bizar: Drie delige Baatara Gorge waterval

Bizar: Drie delige Baatara Gorge waterval

op 9 september 2014
1 minuut leestijd
Bizar: Drie delige Baatara Gorge waterval

Nee, deze epische grot bruggen zijn niet afkomstig uit een fantasy filmset, maar zijn onderdeel van een echte kalksteen grot, die bekend staat vanwege de Baatara Gorge waterval.

We hebben al eens bericht over een verborgen waterval en onlangs over een drie kilometer lange waterval, maar dat waren slechts enkelvoudige watervallen. Aanschouw nu deze zeldzame drie delige waterval, de Baatara Gorge waterval, of 'Three Bridges Chasm'. Dit bijzondere natuurverschijnsel bevindt zich in Tannourine, Libanon, en werd over miljoenen jaren uitgesleten door het winter smeltwater.

De waterval, die gevoed wordt door smeltwater van de berg Libanon, valt 250 meter naar beneden in een kloof, langs 160-miljoen-jaar-oude kalksteen uit het Jura-tijdperk. Uit een experiment, dat uitgevoerd is in 1988 met fluorescerende kleurstof, is gebleken dat het water dat in de kloof valt weer vanuit de grond omhoog komt in de nabijgelegen stad Mgharet al-Ghaouaghir.

Je kunt de Baatara Gorge waterval bezoeken vanaf Beirut, de hoofdstad van Libanon. Vanaf daar is het zo'n twee uur rijden door het Libanese platteland met wijngaarden en olijfbomen. Als je er eenmaal bent is het een korte wandeling over de kliffen naar de waterval. De beste tijd van het jaar om dit te doen is in maart of april, wanneer de stroming van het smeltwater het sterkst is.

Reisorganisaties met reizen naar Libanon

Meer blogs over Libanon

Beoordelingen van Libanon

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.