7 bizarre hotels

op 10 januari 2014
1 minuut leestijd

Niet iedereen wil tijdens zijn reis slapen in een standaard hotelkame. Bekijk hier onze lijst van 7 bizarre hotels over de wereld!

Niet iedereen wil tijdens zijn reis slapen in een standaard hotelkamer met roomservice, continentaal ontbijt en een tweepersoonsbed. Of het nu gaat om een jongensdroom om in een vliegtuig te slapen, of dat je zo van wijn houdt, dat je in een gigantisch leeg wijnfles wilt slapen, voor iedere wens lijkt er bijna wel een bizar hotel te bestaan. Bekijk hieronder onze lijst van 7 bizarre hotels over de wereld:

Costa Verde, Quepos, Costa Rica

Het Costa Verde hotel in Quepos ligt aan de kust in het regenwoud van Costa Rica. Hier slaap je in een Boeing 727 uit 1965, waarin twee prachtige suites zijn gemaakt, ideaal voor een romantisch verblijf.

V8 Hotel, Stuttgart, Duitsland

Het V8 Hotel in Stuttgart is hemel op aarde voor autoliefhebbers. Het hotel is helemaal ingericht in het thema van de auto wereld, en is onderdeel van een auto museum genaamd Meilenwerk in Böblingen.

Hüttenpalast, Berlijn, Duitsland

Nog een bizar hotel uit Duitsland. Dit retro hotel in Berlijn is gemaakt in een oude stofzuigerfabriek en de eigenaren hebben deze omgebouwd tot een prachtig hotel, door er mooie caravans te plaatsen, omringd door bomen.

Parchi del Garda, Gardameer, Italië

In het Parchi del Garda hotel aan het Gardameer in Italië beleef je een waar sci-fi verblijf. Dit hotel is gebaseerd op de Hollywood animatie en alles komt hier tot leven, van de muren tot aan de vloeren.

Bubble Tree Hotel, Frankrijk

In Frankrijk kun je ervaren hoe het is om in een transparante zeepbel in de natuur te overnachten. De verblijven zijn ontworpen door de designer Stephane Dumas en bevinden zich op acht verschillende locaties in Frankrijk.

Propeller Island City Lodge, Berlijn, Duitsland

Over bizarre hotels gesproken! In de Propeller Island City Lodge in Berlijn beschikt iedere kamer over een radicaal unieke sfeer, die is gebouwd door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een gevangeniscel, compleet met doodskistbedden of een kamer waar alles op zijn kop aan het plafond hangt.

Hayemaheerd, Oldehove, Nederland

Ook ons eigen land beschikt over gekke hotels, zoals Hayemaheerd in Oldehove. Hier overnacht je op en tussen het stro in een boerderij in de provincie Groningen.

Meer blogs