Home
Blog
Algemeen
De 14 hoogst gelegen hotels ter wereld

De 14 hoogst gelegen hotels ter wereld

op 16 februari 2015
3 minuten leestijd
De 14 hoogst gelegen hotels ter wereld

Sommige uitzichten zijn zo mooi dat we ze 'adembenemend' noemen. Anderen nemen simpelweg echt je adem weg doordat je moet happen naar lucht, omdat je zo ontzettend hoog zit. Hier een opsomming van de 14 hoogst gelegen hotels ter wereld, die een beetje van beide zijn.

14. Machu Picchu Sanctuary Lodge (2.350 meter)

Machu Picchu, Peru


Ja hebt niet een hike van vijf dagen gemaakt naar de Inca Trail om twe minuten naar de beroemde 15e-eeuwse ruïnes te kijken. De Sanctuary Lodge ligt direct gelegen aan de overkant van Machu Picchu en biedt naast een uniek uitzicht op de ruïnes ook uitzicht op de ruige Huayna Picchu en de weelderige Urubamba River vallei.

13. Far View Lodge (2.438 meter)

Mesa Verde National Park, Colorado, Verenigde Staten

Met 4.700 archeologisch plekken en honderden Pueblo rotswoningen die dateren uit 600 n.Chr., is het Mesa Verde National Park het grootste archeologische reservaat van Amerika. Deze lodge is de enige in het park en biedt een prachtig uitzicht op vier verschillende staten: Arizona, Colorado, New Mexico en Utah.

12. Explora en Atacama, Hotel de Larache (2.443 meter)

San Pedro de Atacama, Chili

Vanuit zijn positie in het hart van 's werelds hoogste vulkaan, biedt Explora en Atacama uitzichtt op de vulkanische toppen, inclusief de Licancabur vulkaan. Omdat hier zo weinig lichtvervuiling is, hebben ze hier een observatorium gebouwd.

11. Adler Lounge (2.620 meter)

Kals am Großglockner, Oostenrijk

Adler Lounge is gelegen op de top van de Cimaross piek, die is omringd door 60(!) bergen die hoger zijn dan 3.000 meter, waaronder de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner.

10. The Peaks Resort (2.895 meter)

Telluride, Colorado, Verenigde Staten

Dit luxe ski-resort wordt overschaduwd door de Rockies en is te bereiken via een gondel rit omhoog vanaf Telluride, een voormalig mijnwerkersdorp dat er nog steeds zo uit ziet als ten tijde van de Wilde Westen.

9. Berghotel Diavolezza (2.977 meter)

Pontresina, Zwitserland

Hoog in de Zwitserse bergen in de buurt van St. Moritz ligt de hoogst gelegen jacuzzi in de Alpen, en waarschijnlijk van heel Europa. De volle maan is hier zo helder, dat het hotel maandelijks nachtelijke skitochten organiseert zonder kunstmatige verlichting.

8. Amankora Gangtey (3.000 meter)

Gangtey, Bhutan

Naast het feit dat Bhutan het laatste Boeddhistische Koninkrijk in de Himalaya is en een constitutionele monarchie, is het ook het enige land in de wereld dat geluk (Bruto Nationaal Geluk) meet. En dat is precies wat je zult zien als je in dit prachtige resort aankomt, na een angstaanjagende rit van zes uur vanaf de enige luchthaven in het land. Hier geniet je ongestoord van het uitzicht op de Gangtey Goemba, een prachtig 16e-eeuws klooster, en van de ongerepte Phobjikha vallei.

7. Kulmhotel Gornergrat (3.099 meter)

Zermatt, Zwitserland


Maak een hike van vijf uur, of neem Europa's hoogste spoorlijn om dit hotel te bereiken, dat omgeven is door bergen (waaronder de Matterhorn) en tevens dienst doet als observatorium.

6. The Lodge at Breckenridge (​3.108 meter)

Breckenridge, Colorado, Verenigde Staten

Deze lodge ligt boven een van 's werelds meest bekende ski-resorts en slechts 30 meter boven de rest van de hotels in de omgeving.

5. Berghotels Grawand (3.211 meter)

Schnalstal, Italië

Dit hotel is alleen per gondel bereikbaar tijdens de winter en ligt gevaarlijk hoog op een gletsjer. Het is een geliefd oefenterrein voor ski-raceteams en je kunt vanaf hier het Gardameer zien liggen, en soms zelfs de Dolomieten bij helder weer.

4. Hacienda El Porvenir (3.599 meter)

Cotopaxi, Ecuador

Deze veeboerderij in de Ecuadoriaanse hooglanden, zo'n 65 kilometer ten zuiden van Quito, is een uitgelezen plek om te gaan wandelen, paardrijden en te genieten van huisgemaakte lokale gerechten. Oh, en het biedt ook uitzicht op vier actieve vulkanen, waarvan de Rumiñahui en Cotopaxi vulkanen het meest opvallen.

3. Hotel Everest View (3.962 meter)

Namche, Nepal

Zoals de naam van dit hotel al doet vermoeden, biedt het een perfect uitzicht op Mount Everest. Het hotel is schoon en eenvoudig, maar opvallend versierd met Tibetaanse Boeddhistische inscripties in de stenen. En je hoeft niet veel moeite te doen om hier te komen, er ligt een landingsbaan in Shyangboche, wat slechts 45 minuten verwijderd is van het hotel.

2. Yeti Mountain Home Kongde (4.250 meter)

Kathmandu, Nepal

Dit hotel ligt diep gelegen in de Nepalese Himalaya en elk van de 14 gezellige kamers is voorzien van een prachtig uitzicht op de vijf hoogste bergen ter wereld, waaronder Mount Everest en de K2. Het enige nadeel is dat je er zes dagen over doet om er te komen.

1. Hotel Tayka del Desierto (4.599 meter)

Ojos de Perdiz, Bolivia

Dit hotel ligt midden in Bolivia's Siloli woestijn, die zo rood is dat het lijkt op Mars. Het is gebouwd van vulkanisch gesteente en vanaf hier kun je uitkijken op Laguna Colorada, een rood zoutmeer, gevuld met flamingo's, en op Sol de Mañana (een vulkanische veld vol geisers) en Laguna Verde, een fel groen meer en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land.

Heb jij al eens in een van deze hotels mogen slapen?

Meer blogs