Home
Blog
Bestemmingen
De gekleurde bergen van Hornocal (Argentinië)

De gekleurde bergen van Hornocal (Argentinië)

op 12 augustus 2014
1 minuut leestijd
De gekleurde bergen van Hornocal (Argentinië)

In het bergdal van Quebrada de Humahuaca, in de provincie Jujuy, in het noordwesten van Argentinië, vind je fascinerende geologie: de gekleurde bergen van Hornocal.

De nabij gelegen 'Hill of Seven Colors' in Purmamarca en het 'Painter's Palette' in Maimará worden vaak bezocht door toeristen, maar minder bekend zijn de bergen van Hornocal, ook wel de 'Serranias del Hornocal'. Op slechts 25 kilometer van Humahuaca vind je lang een goede maar onverharde weg deze gekleurde bergen, die zeker de moeite waard zijn tijdens een reis door Argentinië.

De ongelooflijk gekleurde V-vormige bergtoppen maken deel uit van een kalksteen formatie genaamd Yacoraite dat zich uitstrekt van Peru naar Salta, door Bolivia en de Quebrada de Humahuaca. De weg die leidt naar deze plek, gelegen op een hoogte van meer dan 4.300 meter, is onbereikbaar met de bus, maar kan gemakkelijk worden bereikt met een gewone auto of een 4x4. Ondanks waarschuwingen van ontoegankelijkheid en risico's, is het eigenlijk een vrij gemakkelijke route volgens degene die hier naartoe zijn gereisd.

Top reizen naar Argentinië

Reisorganisaties met reizen naar Argentinië

Meer blogs over Argentinië

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9