Home
Blog
Reisadviezen
De mooiste bergen ter wereld

De mooiste bergen ter wereld

op 1 november 2013
3 minuten leestijd
De mooiste bergen ter wereld

Onze wereld is gezegend met vele spectaculaire bergen, die allemaal mooi zijn op hun eigen manier. Van Antarctica tot Japan, we geven je hier onze lijst van de mooiste bergen ter wereld.

Onze wereld is gezegend met vele spectaculaire bergen, die allemaal mooi zijn op hun eigen manier. Ze zorgen voor frisse lucht en geweldige uitzichten. Of je nu een bergbeklimmer, fotograaf, geoloog of nieuwsgierige reiziger bent, je zult hoe dan ook genieten bij een bezoek aan een van deze bergen. Van Antarctica tot Japan, we geven je hier onze lijst van de mooiste bergen ter wereld.

Cerro Torre, Argentinië en Chili

De Cerro Torre is een dramatisch steile berg in Patagonië op de grens tussen Argentinië en Chili, die regelmatig geteisterd wordt door hevige stormen. De hoogste piek van de berg ligt op 3133 meter hoogte in het noorden van het Nationaal park Los Glaciares. De Cerro Torre werd voor het eerst beklommen via de noordkant door de Italiaan Cesare Maestri en de Oostenrijker Toni Egger op 30 januari 1959. In de buurt van de Cerro Torre vind je ook de berg Fitz Roy, het Viedmameer en de Viedma gletsjer.

The Spectre, Antarctica

Niet veel mensen krijgen de kans om het prachtige Transantarctisch Gebergte met een lengte van ongeveer 3.500 kilometer in Antarctica te bewonderen. De bergketen die het continent in tweeën deelt is de op vier na langste bergketen ter wereld. De meest verbluffende spits in deze reeks is misschien wel de 'Spectre', de centrale top in de Organ Pipe Peaks.

Mauna Loa, Hawaï

De Mauna Loa op Hawaï is de grootste vulkaan op aarde, die meer dan de helft van het eiland bedekt. Hij stijgt zo'n 4170 meter boven de zeespiegel uit en heeft een totale hoogte van zo'n 9 kilometer ten opzichte van de zeebodem. De naam 'Mauna Loa' betekent letterlijk 'lange berg' en de leeftijd van de vulkaan wordt geschat tussen de 700.000 en 1 miljoen jaar.

Matterhorn, Zwitserland

De Matterhorn is een verbazingwekkende gebeitelde piek in de Zwitserse Alpen met een hoogte van 4478 meter. Gezien vanuit het noordoosten bij het plaatsje Zermatt heeft de Matterhorn een piramide-vorm en is het bijna een toren. De berg is daarom moeilijk te beklimmen en al meer dan 400 mensen kwamen om het leven bij het beklimmen van deze berg.

Mount McKinley, Alaska

De Mount McKinley in Alaska is met zijn 6168 meter de hoogste berg in Noord-Amerika. De berg wordt ook wel 'Denali' genoemd wat 'de Hoge' betekend in de taal van de Athabasken, de oorspronkelijke bewoners van het noorden van Amerika. Mount McKinley is beestachtig mooi en wordt omringd door buitenaardse wildernis met gletsjers, toendra, bossen en 39 zoogdieren, waaronder grizzly beren.

Alpamayo, Peru

Deze ijzige piramide, lang beschouwd als een van de meest verleidelijke bergen in de wereld, is gelegen in het Cordillera Blanca gebergte in Peru. Vanwege haar schoonheid en unieke vorm, is Alpamayo een populaire bestemming voor bergbeklimmers. De berg heeft een hoogte van is een 5.947 meter en werd in juli 1966 tot 'mooiste berg ter wereld' verkozen door de Duitse blad Alpinismus.

De Dolomieten, Italië

De Dolomieten vormen een bergketen in Italië en behoren tot de steilste bergen ter wereld. Door erosie en verwering zijn de steile rotswanden en pieken ontstaan die kenmerkend zijn voor de Dolomieten. De bergketen kent een oostelijk en westelijk gedeelte en met name de eerste zijn erg indrukwekkend, vooral bij zonsopkomst. De hoogste top is de Marmolada met een hoogte van 3343 meter en zo'n 15 andere bergen bereiken hier de grens van 3000 meter. In 2009 werden de Dolomieten toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ama Dablam, Nepal

De Himalaya's bevatten enorme bergen, met negen van de tien hoogste bergen ter wereld. De Ama Dablam staat nog niet eens in de top 100 van hoogste bergen, maar weet zich te onderscheiden door zijn pure schoonheid. Waar de meeste bergen geleidelijk de hoogte ingaan, steekt de Ama Dablam de lucht in vragen om aandacht.

Mount Shirouma, Japan

Deze Japanse berg staat bekend om zijn natuurschoon en de bergtoppen die het hele jaar door zijn bedekt met sneeuw. Met een hoogte van 2932 meter is het de hoogste piek in het Hakuba gedeelte in de Hida bergen en is het de nummer één te beklimmen berg voor Japanse bergbeklimmers.

K2, Pakistan

De K2 is de op één na hoogste berg ter wereld met een hoogte van 8611 meter, na de Mount Everest. Hij is gelegen op de Pakistaans-Chinese grens in de Karakoram en geldt als 'heilige graal' voor bergbeklimmers. Volgens vele bergbeklimmers is deze bergtop de moeilijkst te beklimmen bergtop ter wereld. Met een sterftecijfer van 25% komem hier de meeste bergbeklimmers om het leven en daarom draagt de K2 ook wel de bijnaam 'Killer Mountain'.

Mount Fuji, Japan

Mount Fuji wordt gerekend tot één van de 'Drie Heilige bergen' in Japan en is de thuisbasis van een actieve vulkaan. De berg ligt op het eiland Honshu en is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan.

Wat vind jij de mooiste berg ter wereld? Heb je nog toevoegingen voor onze lijst?

Meer blogs over Bergen

Beoordelingen van Bergen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.