Home
Blog
Bestemmingen
Eén van de mooiste plekken in Noorwegen: Trolltunga

Eén van de mooiste plekken in Noorwegen: Trolltunga

op 13 januari 2014
1 minuut leestijd
Eén van de mooiste plekken in Noorwegen: Trolltunga

Noorwegen is een bizar mooi land met vele schitterende landschappen. Eén van de mooiste en bekendste plekken van het land moet toch wel Trolltunga zijn, in de Noorse provincie Hordaland.

oorwegen is een bizar mooi land met vele schitterende landschappen. Eén van de mooiste en bekendste plekken van het land moet toch wel Trolltunga zijn, in de Noorse provincie Hordaland. Deze 'tong van de trol' is een steenformatie die bijna horizontaal uit een berg steekt op zo'n 350 meter boven het Ringedalsvannet, nabij Tyssedal. De steenformatie is lang geleden ontstaan in de ijstijd, toen er door ijzig water een stuk uit de berg afbrak.

Om Trolltunga te bereiken moet je een tocht maken van zo'n 8 tot 10 uur heen en weer. Je begint bij Odda, vanwaar je het pad achter het gebouwtje naast de Mågelibanen volgt naar de top. Een redelijk steile klim. Vanaf de top vervolg je enige tijd het pad door het dal om vervolgens de berg aan de oostkant te gaan beklimmen. Vanaf hier is het nog zo'n 3 uur lopen naar Trolltunga. Op een gegeven moment duikt het Ringedalsvannet beneden aan je rechterkant op, dan denk je dat je er bent, maar dan is het nog zeker anderhalf uur lopen.

Trolltunga, Noorwegen
Trolltunga, Noorwegen

Trolltunga, Norway
Trolltunga, Norway

Als je eenmaal Trolltunga hebt bereikt is het genieten van het uitzicht. Ook een goede plek voor een Instagram-update zoals enkele waaghalzen hieronder laten zien ;)

Trolltunga
Trolltunga

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook Trolltunga bezoeken (en Instagrammen)? Boek een rondreis Noorwegen.

Top reizen naar Noorwegen

Reisorganisaties met reizen naar Noorwegen

Meer blogs over Noorwegen

Beoordelingen van Noorwegen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.5
Stranden
5.7
Steden
7.8
Eten & drinken
7.2
Activiteiten
8.3