Home
Blog
Bestemmingen
Europa's hoogst bewoonde gebied: Ushguli in Georgië

Europa's hoogst bewoonde gebied: Ushguli in Georgië

op 11 april 2015
1 minuut leestijd
Europa's hoogst bewoonde gebied: Ushguli in Georgië

Hoog verscholen in de bergen van Svanet ligt de gemeente Ushguli, het hoogst bewoonde gebied van heel Europa, en ook een van de oudste.

De gemeente Ushguli bestaat uit 4 dorpen: Chvibiani, Murkmeli, Jibiani en Chajashi, waar zo'n 200 mensen wonen. De dorpen liggen tussen de 2060 en 2200 meter boven de zeespiegel en liggen in de kloof van Enguri. Hoewel de dichtstbijzijnde gemeenschap Kala op slechts 7 kilometer afstand van deze dorpen ligt, is het nog steeds erg moeilijk er te komen in de winter. Hierdoor wordt Ushguli buitengesloten van de rest van de Svanetische gebieden.

In de dorpen van Ushguli bevinden zich een aantal unieke architectonische en historische monumenten: verdedigingstorens en kerken met prachtige fresco's. Een hiervan is de kerk van Lamaria. Ook is er een architectonisch museum in het dorp Chajashi.

Behalve de historische monumenten zijn de torenhuisjes ook prachtig om te zien. Tegenwoordig staat Ushguli ook opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wil je er verblijven, dan zijn er aantal familie hotels in Ushguli waar je terecht kunt, maar je kunt ook een dagtrip maken vanuit Mestia.

Top reizen naar Georgië

Reisorganisaties met reizen naar Georgië

Meer blogs over Georgië

Beoordelingen van Georgië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.