Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Griekenland: Top 25 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Griekenland: Top 25 bezienswaardigheden

5 minuten leestijd
De mooiste plekken van Griekenland: Top 25 bezienswaardigheden

Op zoek naar de beste plekjes in Griekenland? Wij zetten er maar liefst 25 voor je op een rij.

Van witte zandstranden tot ruige natuurgebieden: Griekenland heeft het allemaal. En omdat er juist zoveel te ontdekken valt,kan dit afschrikken. Om die reden deden wij onderzoek en zochten de 25 mooiste plekken van Griekenland voor je uit. We waarschuwen je alvast: na het lezen van dit artikel is de kans groot dat jij je hart definitief hebt verloren aan Griekenland.

1. Agios Nikitas (Lefkas)

agios nikitas
agios nikitas

Zoek jij ontspanning en rust? Breng dan niet een bezoek aan het drukke Nidri, maar aan Agios Nikitas op Lefkas. Hier maak je kennis met een Grieks dorp op zijn best: idyllisch, ongelooflijk knus en omgeven door zandstranden, rotsen en veel groen.

2. Navagio Beach (Zakynthos)

navagio beach
navagio beach

Het Navagio strand is één van de meest bekende stranden in Griekenland. Het scheepswrak, dat daar is aangespoeld, pronkt op veel foto’s. Niets voor niets wordt dit strand ook wel Shipwreck beach genoemd en maakt het een prachtige plek die je gezien moet hebben.

3. Nafplio

nafplio
nafplio

Je moet er 999 treden voor beklimmen, maar dan heb je ook wat. Het uitzicht bij het Palamidi kasteel in Nafplio is adembenemend. Met zijn smalle straatjes, lieflijke huisjes en gezellige cafés wordt het niets voor niets de meeste romantische stad van Griekenland genoemd.

4. Paleokastritsa (Corfu)

corfu
corfu

Paleokastritsa is een badplaats omringd door zandstranden en bijzonder prachtige groene bergen. Het is dé populairste plek op het eiland Corfu. Hier kun je snorkelen, zwemmen, met een boot de omgeving verkennen en grotten bezichtigen. Ideaal voor de actieveling!

5. Kos-stad (Kos)

kos stad
kos stad

Fietsen op het eiland Kos kan prima. En Kos-stad is daar geen uitzondering op. Overal zijn goede fietspaden aangelegd wat het de ideale manier maakt om in Kos-Stad de Johannietersburcht, haven of de boom van Hippocrates te bezoeken.

6. Assos (Kefalonia)

assos
assos

Gelegen tussen twee baaien vind je het traditionele dorp Assos. Houd je camera in de aanslag want de kleurrijke huisjes, het azuurblauwe water en de begroeiing van diverse planten, vragen om vastgelegd te worden.

7. Samariakloof (Kreta)

samariakloof
samariakloof

Eén van de meest populaire wandelgebieden bevindt zich bij de Samariakloof op Kreta. Deze route is 16 kilometer lang en goede schoenen zijn vereist. Het is een zware tocht, maar de beste manier om dit gebied te ontdekken.

8. Parga

parga
parga

Omringd door zandstranden, baaien en grotten vind je Parga. In Parga kun je genieten van de boulevard, de haven en het kasteel. Laat je meevoeren, verdwaal in de smalle steegjes en laat je betoveren door het uitzicht in Parga.

9. Mykonos-stad (Mykonos)

mykonos
mykonos

Het Ibiza van Griekenland: zo wordt Mykonos ook wel genoemd. Dat is zeker terug te zien in Mykonos-stad. Chic, ontspannen en in de avond komt deze stad echt tot leven. En de feestjes? Die duren tot in de late uurtjes, net zoals op Ibiza.

10. Agios Dimitrios beach (Evia)

agios dimitrios
agios dimitrios

Een onbekend strand voor velen, maar mag zeker niet vergeten worden. Dit kiezelstrand is namelijk een lust voor het oog om te zien met zijn blauwe zee en witte stranden. En voordeel? Het is hier meestal rustig, dus volledig tot rust komen gaat lukken.

11. Oia (Santorini)

oia santorini
oia santorini

Oia op Santorini wordt als één van de mooiste plekken op aarde gezien en is daarmee ook het meest bekende plaatje van Griekenland. Iedereen die hier is geweest, vergeet niet snel de witte huisjes met blauwe daken en het fantastische uitzicht. Wees gewaarschuwd: het zal je adem even doen stokken!

12. Skopelos-stad (Skopelos)

skopelos
skopelos

Leuk feitje om mee te beginnen: de film Mamma Mia (2008) is in Skopelos-stad op Skopelos opgenomen. Deze stad straalt met zijn witte huisjes veel gezelligheid uit. Aan kerkjes ook geen tekort overigens: deze stad bevat maar liefst 100 (!) kerkjes.

13. Ermoupolis (Syros)

ermoupolis
ermoupolis

Ermoupolis is de hoofdstad van Syros. In het hart van deze stad kun je het prachtig Miaoulis-plein vinden waar diverse restaurants en gezellige cafés zitten. Ook bevindt zich hier het gemeentehuis: een gebouw dat meer weg heeft van een Koninklijk paleis en een lust voor het oog is om te zien.

14. Egremni beach (Lefkas)

egremni beach
egremni beach

Dit zandstrand verdient zeker een plek als één van de mooiste stranden van de wereld. Althans dat deed het voordat er een aardbeving plaatsvond in 2015. Gelukkig is het strand nog steeds prachtig om te zien. Een bezoek dus zeker waard! Al is het niet meer om te zonnen of te zwemmen, maar voor het magische uitzicht.

15. Chania (Kreta)

chania
chania

De diamant van Kreta: zo wordt Chania ook wel genoemd. In deze stad vind je een mix van diverse culturen: Arabieren, Venetianen en zelfs piraten. Ook zijn er veel lokale producten uit alle windstreken en kun je helemaal losgaan in het bruisende nachtleven.

16. Athene

athene
athene

Natuurlijk mag de hoofdstad van Griekenland niet ontbreken. Er is immers genoeg te zien en te doen: van festivals tot musea en van winkelen tot het bezoeken van het wereldberoemde Akropolis. Dit bouwwerk staat op de lijst van de 100 wereldwonderen. Wij begrijpen wel waarom.

17. Profitis Ilias (Samos)

 samos
samos

Het mooiste uitzichtpunt op Samos? Profitis Ilias! Hier kun je uitkijken op Samos-stad en alle eilanden die rondom Samos liggen. Magisch krijgt hier een hele andere betekenis.

18. Rhodos-stad (Rhodos)

rhodos stad
rhodos stad

Rhodos-stad staat sinds 1988 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. En dat is natuurlijk niet zonder reden. In deze stad ga je terug in de tijd met oude gebouwen - waaronder het imposante Grootmeesters Paleis -, een wirwar aan kleine straatjes en de gezelligste pleintjes.

19. Delphi

delphi
delphi

Delphi is een archeologische site waar de belangrijkste overblijfselen uit de Griekse oudheid te vinden zijn. Zo staat de site vol met schathuizen, tempels en theaters. Als je gek op de Griekse geschiedenis bent, moet je zeker een bezoek brengen.

20. Myrtos Beach (Kefalonia)

myrtos beach
myrtos beach

Myrthos Beach is een breed en lang kiezelstrand. Doordat het zeewater erg schoon is, is de kleur van het water prachtig helderblauw. Het magische uitzicht leent zich prima om van een zonsondergang te genieten. Dat gaat je niet tegenvallen.

21. Olympos (Karpathos)

olympos
olympos

Omdat het heel lang geïsoleerd is geweest en weinig wegen zijn geasfalteerd, kom je niet makkelijk op deze plek. Toch is het wel een bezoek waard. Hier zijn namelijk ooit de Olympische spelen begonnen. De bewoners zijn dan ook trots en dragen nog altijd de traditionele klederdracht.

22. Meteora

meteora
meteora

Eén van de mooiste natuurgebieden in Griekenland is Meteora. Hoge rotsblokken en diepe valleien: dat is wat Meteora uniek maakt. Daarnaast kun je een heleboel kloosters vinden die je zowel van buiten als binnen kunt bewonderen. Zet Meteora op de lijst, want dit wil je niet missen.

23. Parikia (Paros)

parikia
parikia

Paros wordt onder toeristen steeds populairder, maar gelukkig is de charme daarmee niet verloren gegaan. Vooral in de hoofdstad Parikia kun je genieten van een prachtige boulevard, smalle straatjes, witte huisjes met blauwe deuren en authentiek vissershaven.

24. Elafonissi (Kreta)

elafonissi
elafonissi

Een wit strand, dat op sommige plekken een roze gloed heeft. Klink goed toch? Dat is ook de reden dat het strand tot één van de mooiste zandstranden van Griekenland behoort. Maak een wandeling over dit strand en bevind je voor even op een tropisch eiland.

25. Kokkari (Samos)

kokkari samos
kokkari samos

Op zoek naar gezelligheid in een prachtige omgeving? Dan is Kokkari op Samos op jouw lijf geschreven. Het centrum heeft nog de authentieke Griekse sfeer en wat uniek is, is dat het zich rond een baai bevindt.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1