Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste eilanden van Griekenland

De 7 mooiste eilanden van Griekenland

1 minuut leestijd
De 7 mooiste eilanden van Griekenland

Vergeet Ibiza! Déze zeven Griekse eilanden zijn hotter dan hot en palmen je direct in! Dit zijn de 7 mooiste Griekse eilanden!

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Het wordt gewaardeerd om de warme temperaturen, goudgele stranden, witte stadjes, heerlijk eten en Ouzo. Off course! Met 6.000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn, kan je dit met recht een vulkanisch paradijs noemen in Zuidoost-Europa. Van de 6000 eilanden is dit de top zeven die je met eigen ogen minimaal één keer gezien wilt hebben.

1. Santorini

santorini
santorini
 

Dit eiland heeft de vorm van een halve maan. De witte dorpen gebouwd op zo’n 300 meter hoogte verrassen je op elke hoek van de straat met een verbluffend uitzicht over zee. Door de combinatie van blauwe daken, zwarte stranden en een oranjerode zonsondergang maak je op dit eiland de meest prachtige Insta-kiekjes!

2. Zakynthos

zakynthos
zakynthos
 

In het zuiden van de Ionische zee ligt het romantische Zakynthos. Misschien ken je dit eiland vooral van het bekende scheepswrak op een parelwit strand. Ook de kristalheldere zee met steile rotsformaties, 'blauwe grotten' en pittoreske dorpen maken dit eiland meer dan idyllisch en beeldschoon.

3. Rhodos

rhodos griekenland
rhodos griekenland
 

Op Rhodos krijg je de perfecte mix van cultuur, uitgestrekte stranden en bergachtig landschap geserveerd. Je maakt hier gave hikes, waarbij je net door de oudheid loopt. Zo klim je bijvoorbeeld via een steil voetpad naar 116 meter hoogte om de Akropolis van Lindos te bezichtigen. In het vlinderdal Petaloudes spot je de zeldzame Callimorpha quadripunctaria rhodosensis vlinder. Magistraal!

4. Lefkas

greece
greece

Naast een gezonde dosis vitamine strand wordt ook je behoefte aan groen optimaal bevredigd op Lefkas. Als wandelliefhebber zit je hier gebakken. Struin door tijdloze dorpen en wilde olijfgaarden. Van de ruige westkust tot het lieflijke zuiden zal Lefkas je verrassen.

5. Elafonisos

elafonisos
elafonisos

Zonder twijfel valt het eiland Elafonisos in de categorie 'Caribisch gebied van Griekenland'. Je vindt dit paradijs ten zuidoosten van de Peloponnesos. Pas overigens op dat je het niet verwart met Elafonisi op het eiland Kreta. Met enkel een handjevol bewoners en kristalheldere wateren, waan je je hier op een bountyeiland. Als je van rust houdt, is dit jouw favoriete spot. Tip: Ga naar Simos beach!

6. Kefalonia

kefalonia
kefalonia

Zeg je zon, zee en bijzondere dieren? Dan zeg je Kefalonia. Het grootste eiland van de Ionische eilanden wordt geroemd om zijn verrassende kustlijn en bijzondere baaien. Naast het perfecte zeeplaatje is ook het binnenland de moeite waard om te bewonderen. Je vindt hier een heerlijke variatie aan historie, pittoreske dorpen én karetschildpadden. Tussen acht en twaalf uur ’s ochtends zijn deze bedreigde diersoorten te spotten op dit eiland. Doen!

7. Skiathos

greece
greece

Skiathos is het eiland van de heerlijke wijnen. De zoete moschato wijn is een aanrader! Ook heeft het de mooiste stranden van de Egeïsche zee. Op de met pijnbomen omringde zandstranden is pimpelen met je voeten in het zand een sprookjesbeeld dat werkelijkheid wordt. Proost!

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1