Home
Blog
Bestemmingen
Vakantie op de Griekse eilanden: welke moet ik kiezen?

Vakantie op de Griekse eilanden: welke moet ik kiezen?

op 20 december 2018
2 minuten leestijd
Vakantie op de Griekse eilanden: welke moet ik kiezen?

Griekse eiland liefhebbers opgelet! Deze Griekse parels zijn ware paradijzen op aarde. Bekijk de 9 mooiste eilanden van Griekenland!

Griekenland telt maar liefst 6.000 eilanden. Het gros is onbewoond en slechts een aantal staan bekend als gerenommeerde vakantieoorden. Hiervan zijn Kreta, Kos en Rhodos de all time favourites. Naast deze geliefde toeristische-hotspots is er nog veel meer te ontdekken in dit prachtige deel van Oost-Europa. Onbekend maakt in deze allesbehalve onbemind. Rondreis tipt je negen eilanden waar ook jij gegarandeerd verliefd van terugkeert.

1. Skiathos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Skiathos behoort tot de Sporaden en is met een oppervlakte van nog geen 50 vierkante kilometer ‘klein’ te noemen. Schilderachtige dorpjes, uitgestrekte natuur, meer dan vijftig stranden, idyllische baaitjes en met olijf- en pijnbomen bezaaide gebieden staan centraal. Dit eiland lijkt echt net uit een sprookje te komen.

2. Mykonos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hier vind je mythes én magische feestjes. Zo wordt Mykonos met een perfecte mix van eeuwenoude tradities en volop luxe het Ibiza van Griekenland genoemd. Party erop los in het hart van Mykonos-Stad, dat ook overdag de place to be is. Je fotografeert er namelijk witte huisjes, felgekleurde balkons en blauwe koepels in overvloed. Voor jetset-taferelen ga je naar Psarou Beach en Ornos Beach. Ook Kalafatis Beach wordt geroemd om zijn pracht en te gekke strandfeesten.

3. Kefalonia

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kefalonia telt 800 vierkante kilometer en is daarmee het grootste eiland van de 330 Ionische eilanden. Toch voelt deze plek enorm kleinschalig en gemoedelijk aan. De lokale bevolking doet er namelijk alles aan om het grote massatoerisme buiten haar eilandsgrenzen te houden. Met succes! Je geniet met volle teugen van het ruige, bergachtige binnenland en de prachtige stranden. Aanschouw de kleurrijke huisjes in het pittoreske dorp Fiskardo en zet ook Myrtos Beach boven aan je to-do-lijst. Dat is misschien wel het mooiste strand van heel Griekenland!

4. Naxos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Naxos is het meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Houd je van olijfbomen en druivenvelden in grote getallen? Dan is dit jouw eiland! De teelt van druiven, vijgen, amandelen en citrusvruchten viert hier hoogtij. Daarbij zorgen de goudgele stranden voor een onbeschrijflijk mooi contrast. Naxos-Stad is de hoofdstad van het eiland en gebouwd tegen de helling van een heuvel. Geniet op veel plekken van een romantische zonsondergang en geweldig uitzicht over de Egeïsche Zee.

5. Aegina

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aegina telt een kustlengte van maar liefst 57 kilometer. Als je daar geen geschikte strandspot kunt vinden, weten wij het ook niet meer. Naast volop strandgenot kun je er ook terecht voor een fijne dosis geschiedenis, natuur en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele tempels en musea. Vergeet hier overigens niet om pistachenoten te eten. Dat is de specialiteit van het eiland.

6. Skopelos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Skopelos wordt door velen herkend door de enorme rots die uit de zee rijst bij Agios Aoannis-strand. Bovenop de rots bevindt zich namelijk de kapel waar de bruiloft-scene uit de film Mamma Mia is opgenomen. Ga sowieso naar de stranden Stafylos, Kastani, Milia en Hovolo. Voor een cultureel uitstapje bezoek je een van de vele kerkjes, leuke pleintjes en de restanten van een Venetiaans fort uit de dertiende eeuw.

7. Santorini

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Santorini is het meest zuidelijke eiland van de Cycladen. Vulkanische rotsen zetten de toon voor de rauwe schoonheid van deze plek. Naast witgepleisterde huizen met blauwe daken en een heldere, blauwe zee vind je ook zwart gekleurde zandstranden op dit eiland. Uiteraard voortkomend uit het vulkanisch gesteente. De combinaties van kleuren zijn een waar genot voor liefhebbers van Instagram-kiekjes.

8. Corfu

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voor gezinnen met kinderen is Corfu een fijne plek om te vertoeven. Er zijn veel kindvriendelijke hotspots op het eiland en geweldige stranden met veel ondiepe baaien. Oud Perithia is het oudste dorp van Corfu. Het is prachtig gelegen aan de voet van de berg Pantokrator en wordt omgeven door uitgestrekte wijngaarden en mooie ruïnes in Venetiaanse stijl. Jong en oud kijken hier werkelijk de ogen uit!

9. Patmos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last but not least van deze lijst is het kleine maar fijne eiland Patmos. Typisch een locatie waarbij je denkt dat de tijd er stil gestaan heeft. De grotten van Patmos, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, móét je gezien hebben! Ook ontkom je hier niet aan het zwemmen in knalblauw water, zoals het hoort op een eiland.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1