Home
Blog
Bestemmingen
Skiathos, de 'Sint Maarten van Griekenland'

Skiathos, de 'Sint Maarten van Griekenland'

op 3 juni 2014
1 minuut leestijd
Skiathos, de 'Sint Maarten van Griekenland'

Je hebt misschien wel eens gehoord over het Princes Juliana vliegveld op Sint Maarten, waar vliegtuigen vlak over Maho Beach aankomen vliegen. Op het Griekse eiland Skiathos hebben ze net zoiets.

Je hebt misschien wel eens gehoord over het Princes Juliana vliegveld op Sint Maarten, waar vliegtuigen vlak over Maho Beach aankomen vliegen. Deze luchthaven is wereldwijd een favoriet onder vliegtuigspotters, maar helemaal uniek is deze plek echter niet. De luchthaven op het Griekse eiland Skiathos is namelijk ook zo kort en smal. Omdat het eiland te kort was, werd er land teruggewonnen op de zee tussen het eiland Skiathos en het kleinere eiland Lazareta, waardoor het samen één groter eiland werd. Dan nog is de landingsbaan slechts een mijl lang, waardoor het grootste vliegtuig wat hier kan landen een Boeing 757-200 is. Vliegtuigen naderen de landingsbaan hier vanuit het westen over een kustweg net buiten de luchthaven, waardoor het een populaire landingsbaan is om het stijgen en landen van vliegtuigen van dichtbij te bekijken. Skiathos heeft dan ook de bijnaam 'de Griekse Sint Maarten' gekregen.

Een vliegtuig landen op Skiathos is erg moeilijk en vereist dus ervaren piloten met een aanvullende opleiding. De landingen mogen alleen door kapiteins worden uitgevoerd, dus wanneer deze ziek is, worden inkomende vluchten omgeleid naar de nabijgelegen luchthaven Nea Anchialos.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1