Home
Blog
Algemeen
Wordt Singapore's Jewel Changi de mooiste luchthaven ter wereld?

Wordt Singapore's Jewel Changi de mooiste luchthaven ter wereld?

op 24 maart 2015
1 minuut leestijd

Luchthavens zijn nou meestal niet plekken waar je veel tijd wilt doorbrengen, maar met de plannen voor deze nieuwe luchthaven in Singapore zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Onlangs werder er beelden vrijgegeven van hoe Singapore's nieuwe Jewel Changi luchthaven eruit komt te zien. Ze laten een indrukwekkend gebouw zien met staal en glas constructie die gevuld is met planten en een gigantische waterval. Het massale donut-achtige gebouw zal 10 verdiepingen hoog worden, waarvan vijf boven de grond en vijf onder de grond.

Deze maand is er gestart met de bouw van de nieuwe luchthaven, die naar verwachting in 2018 klaar zal zijn. Naast de faciliteiten voor de luchthaven zullen er retail en leisure verkooppunten komen, en speeltuinen en een hotel. 

De nieuwe luchthaven wordt gebouwd op de oude parkeerplaats van het huidige Changi Airport, en zal "naadloos verbonden worden" met de bestaande terminals volgens de luchthaven. 

Om Singapore's reputatie als 'Garden City' te behouden, zal in Jewel Changi een park genaamd Forest Valley aangelegd worden. Dit park zal vijf verdiepingen beslaan en duizenden bomen, varens en struiken bevatten. Hikers kunnen zelfs een wandeling door de vallei gaan maken.

Door het midden van de Jewel's 'donut', in het midden van het bos, zal een 40 meter hoge waterval komen. Wanneer de luchthaven klaar is, zal dit 's werelds hoogste indoor waterval zijn.

Het lijkt ons helemaal niet erg om hier in de toekomst een nacht op het vliegveld te moeten doorbrengen.

Top reizen naar Singapore

Reisorganisaties met reizen naar Singapore

Meer blogs over Singapore

Beoordelingen van Singapore

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
6.5
Cultuur
7.5
Stranden
5.8
Steden
8.5
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8