Home
Blog
Algemeen
Pearl-Qatar, een luxe kunstmatig eiland

Pearl-Qatar, een luxe kunstmatig eiland

op 12 december 2014
1 minuut leestijd
Pearl-Qatar, een luxe kunstmatig eiland

In Doha, Qatar, wordt een luxe wooncomplex ontwikkeld op een kunstmatig eiland voor de kust van Doha's West Bay: Pearl-Qatar.

Het eiland met een oppervlakte van 4 vierkante kilometer wordt aangelegd op aangewonnen land dat een 32 kilometer lange kustlijn heeft met prive villa's, tientallen appartementencomplexen en honderden woningen, samen met luxe hotels, winkels en restaurants. Vanaf het voorjaar in 2012 zijn al meer dan 5.000 inwoners hier gaan wonen en wanneer het voltooid is biedt het woonruimte voor 41.000 mensen. De Pearl-Qatar is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Qatar, en de eerste die volledige eigendom en residentiële rechten aan internationale klanten biedt.

De naam 'Pearl' verwijst naar de grote parelduik industrie, die zich hier voorheen bevondt in de ondiepe zeebodem waar het eiland wordt gebouwd. Qatar was een van de belangrijkste parel handelaren van Azië voordat Japan goedkopere, beter betaalbare parels introduceerde, net voordat de oliehandel in Qatar omhoog schoot. Het ontwerp van het eiland lijkt ook op een parelketting.

Het eerste deel en de toegang van Pearl-Qatar bestaat uit 's werelds langste boulevard aan het water, de 3,5 kilometer lange promenade 'La Croisette', waar zich internationale merken en high-end boetieks bevinden. Het grote Porto Arabia district omvat 31 appartementen torens rond een cirkelvormige lagune met een centraal eiland en een jachthaven met ruimte voor 750 boten. Verder zijn er meer dan 400 huizen, 6.000 parkeerplaatsen en er is uitgebreid ruimte voor winkels voor internationale merken als Giorgio Armani, Hugo Boss, Roberto Cavalli en Elie Saab. Ook zal er een 'Venetië-achtige gemeenschap' met een uitgebreid kanaalsysteem komen, met pleinen en rijtjeshuizen. Zelfs een replica van de Rialtobrug in Venetië gaan ze er bouwen!

Bij de onthulling van het project werden de initiële kosten voor de aanleg van het eiland nog geschat op 2,5 miljard dollar, maar inmiddels wordt al aangenomen dat het zo'n 15 miljard dollar gaat kosten.

Meer blogs