Home
Blog
Bestemmingen
Het Eleuthera eiland in de Bahama's

Het Eleuthera eiland in de Bahama's

op 2 januari 2014
1 minuut leestijd
Het Eleuthera eiland in de Bahama's

Het paradijselijke Eleuthera is een eiland in de Bahama's, gelegen op zo'n 80 kilometer ten oosten van de hoofdstad Nassau, en erg lang en zeer dun.

Eleuthera is een eiland in de Bahama's, gelegen op zo'n 80 kilometer ten oosten van de hoofdstad Nassau. Het paradijselijke eiland is erg lang en zeer dun, het is namelijk 180 kilometer lang, maar op veel plekken niet breder dan twee kilometer. De naam van het eiland komt van de vrouwelijke vorm van het Oudgriekse woord 'Eleutheros', wat 'vrijheid' betekent.

Er zouden naar schattingen zo'n 8.000 mensen op dit eiland wonen, waarvan het dichtsbevolkte gebied bij Governor's Harbor ligt. Op het eiland ligt een brug genaamd 'Glass Window Bridge'. Hier kun je de  ongelooflijk diep donkerblauwe kleur van de Atlantische Oceaan aan de ene kant zien, en de aquamarijn van de Caribische Zee aan de andere kant. Een ander kenmerk van het eiland zijn de vele roze stranden die er te vinden zijn.

Na de onafhankelijkheid van de Bahama's is de economie op het eiland enorm ingestort, maar vanaf 2004 werden er weer meer investeringen gedaan door buitenlandse beleggers en sinds 2006 worden ook weer meerdere toeristische resorts gebouwd. Het eiland beschikt over maar liefst vier vliegvelden: North Eleuthera, Governor's Harbour, Rocksound vliegveld en Cape Eleuthera.

Meer blogs