Home
Blog
Bestemmingen
De schoonheid van Tortola

De schoonheid van Tortola

op 21 april 2015
1 minuut leestijd
De schoonheid van Tortola

Poederachtige witte zandstranden, weelderige groene bergen, een beschutte haven en een warme Caribische Zee, dat is wat je te wachten staat op Tortola, een van de Britse Maagdeneilanden.

De Britse Maagdeneilanden is een eilandengroep die deel uitmaakt van de Antillen in het Caraïbisch gebied. In totaal maken meer dan 50 eilanden dele uit van de eilandengriep, maar Tortola is het grootste van de vier hoofdeilanden. Hier wonen zo'n 30.000 mensen en het eiland is 20 bij 5 kilometer in omvang. Op Tortola vind je ook de hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden: Road Town.

Op het zuidoostelijk gelegen Beef Island, dat door de Queen Elisabeth II Bridge verbonden is met Tortola, bevindt zich een vliegveld, Terrance B. Lettsome International Airport. De naam 'Tortola' is waarschijnlijk een verengelsing van "TerTholen", naar het Zeeuwse eiland Tholen.

Ervaar de schoonheid van Tortola door een wandeling te maken over de witte zandstranden, of verken er oude ruïnes en ontdek de heerlijke lokale gerechten. Of ga er voor anker liggen en neem een duik in de azuurblauwe zee. Andere activiteiten die je er kunt doen zijn onder andere duiken, vissen en het maken van een helicoptervlucht rond het eiland.

Meer blogs