Home
Blog
Bestemmingen
Palawan, 's werelds mooiste eiland?

Palawan, 's werelds mooiste eiland?

op 27 november 2014
1 minuut leestijd
Palawan, 's werelds mooiste eiland?

Met zijn paradijselijke stranden, buitengewoon goede duik -en wandelmogelijkheden en eilanden als Palawan, is het moeilijk te geloven dat de Filipijnen een ondergewaardeerde tropische reisbestemming is.

Van de 7.107 eilanden in de Filipijnen is Palawan misschien wel de mooiste van allemaal. Dit verborgen stukje paradijs werd onlangs nog uitgeroepen tot 'Top eiland van de wereld' in de Conde Nast Traveler's Reader Choice Awards. Dit eiland wordt omgeven door helder blauwe water gemengd met smaragdgroen, heeft dichtbegroeide bergen die lijken op te rijzen uit de oceaan en kleine vissersdorpjes. Samen met enkele naburige eilanden vormt het de Palawan provincie.

Enkele hoogtepunten voor een bezoek aan Palawan zijn eiland-hoppen rond de Bacuit archipel voor de kliffen, sinkholes en lagunes, de culinaire hoogstandjes van Puerto Princesa en een verblijf in een van de luxe hotels in Coron. Bij Puerto Princesa vind je ook een van de zeven nieuwe naturenwonderen: een ondergrondse rivier.    

Palawan is ook de thuisbasis van enkele geweldige en zeldzame dieren. Van paarse krabben en Filippijnse muis-herten tot de Filippijnse pangolin en prachtige vlinders. Ook de onderwaterwereld van Palawan is schitterend en het is dan ook zeker aan te raden om hier te gaan duiken om bijvoorbeeld scheepswrakken gevuld met barracuda's te zien op de bodem van Coron Bay. Als je eenmaal weer aan land bent, spring dan op een van de 'driewielers', een van de populairste manieren van vervoer op Palawan.

Palawan is bereikbaar per vliegtuig of boot. Vanuit Manila is het ongeveer anderhalf uur vliegen, maar je kunt er ook komen vanaf Iloilo en Cebu. Velen zeggen dat de ideale periode voor een bezoek aan Palawan is tussen oktober en mei, dus is het een goede optie om er in de koude wintermaanden naartoe te gaan. Wees wel gewaarschuwd, want na het fietsen, zwemmen en verkennen op dit paradijs wil je nooit meer weg.

Meer blogs over Palawan

Beoordelingen van Palawan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.