Home
Blog
Bestemmingen
Van Coron naar El Nido: de ultieme boottrip in de Filipijnen

Van Coron naar El Nido: de ultieme boottrip in de Filipijnen

op 21 december 2018
1 minuut leestijd
Van Coron naar El Nido: de ultieme boottrip in de Filipijnen

Zeg je Filipijnen, dan zeg je zon, zee en strand. En dat kun je het beste ervaren tijdens een meerdaagse boottocht van Coron van El Nido.

Je eigen Expeditie Robinson avontuur beleven? Dat kan! Boek een boottocht van drie tot vijf dagen van Coron naar El Nido (of andersom) en ervaar hoe het is om te leven van vis, te slapen op onbewoonde eilandjes en elke dag de mooiste strandjes te ontdekken.

Back to basic-avontuur

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanaf Coron kun je een meerdaagse trip maken per bangka, een traditionele Filipijnse boot, naar El Nido. Zowel Coron als El Nido zijn prachtig, maar onderweg kom je nog veel meer schitterende plekjes tegen. Heuse paradijsjes met de witste strandjes, meest blauwe zee of lagunes en groene wuivende palmbomen. Tijdens dit avontuur ga je echt back to basic. Niets geen luxe dus, althans geen materiële luxe. Wat je wel kunt verwachten: snorkelen, kajakken, vers gevangen vis eten en sterrenkijken rondom het kampvuur.

Praktische info

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De route is elke keer anders, maar onbewoonde eilandjes en verlaten strandjes zijn gegarandeerd. In drie, vier of vijf dagen vaar je met een groep van maximaal tien andere reizigers (en een crew) van paradijs naar paradijs. Slapen doe je in eenvoudige hutjes op het strand. Douchen of naar de wc gaan is eveneens eenvoudig: met een emmertje water.

Wat kost dat?

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De meeste tours kosten nog geen 100 euro per persoon per dag. Oke, niet goedkoop voor een dagbudget in Azië. Maar losse boottrips, eilandtours, eten en drinken en accommodaties zijn ook niet gratis. Bovendien is dit echt een onvergetelijk ervaring die je niet op een andere manier kunt beleven. Goede aanbieders zijn onder andere Buhay Isla en Tao Philippines. Tip: boek je boottocht op tijd!

Reisorganisaties met reizen naar Filipijnen

Meer blogs over Filipijnen

Beoordelingen van Filipijnen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
6.7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
7.1