Home
Blog
Bestemmingen
Héérlijk filmpje van een reis door de Filipijnen

Héérlijk filmpje van een reis door de Filipijnen

op 13 februari 2018
2 minuten leestijd
Héérlijk filmpje van een reis door de Filipijnen

Pieter Nijssen maakte een fantastische rondreis door de Filipijnen en legde zijn reis wel héél mooi vast met zijn GoPro!

Pieter maakte een werkelijk schitterende reis langs de prachtige plekken, eilanden en stranden die de Filipijnen rijk zijn. Bekijk de beelden zelf eerst! En lees daarna het verslag van Pieter. Wauw...genieten hoor!

"Ik begon mijn reis naar de Filipijnen in Moalboal. Moalboal is een plaatsje op Cebu waar je prima kunt relaxen, duiken en snorkelen. Moalboal is bekend om zijn scholen met duizenden sardines. Werkelijk fantastisch om doorheen te zwemmen, helaas ben ik die beelden verloren. Vanuit Moalboal kun je ook verschillende watervallen bezoeken zoals Kawasan Falls! Daarna ben ik verder gereisd naar Siquijor. Een prachtig groot eiland met verbazingwekkend goede wegen, ideaal om rond re rijden met de scooter. Ik ben in grotten geweest, heb daar gedoken en heb wederom een aantal watervallen gezien. Daarna ging de reis verder naar Alona Beach. Een zeer goede plek om te duiken, vooral bij Balicasag Island. Veel mooi koraal en schildpadden te zien daar. Verder is Alona Beach vooral een gezellig dorpje om 's avonds wat te drinken en overdag lekker aan het strand te zitten.

Na 3 dagen had ik het daar gezien en ben ik doorgereisd naar Pamilacan Island, vrij onbekend maar prachtig. Je verblijft daar voor bijna niets in een primitief hutje aan het strand. Alle maaltijden zijn inbegrepen en de mensen zijn erg lief. 's Ochtends ging ik op dolfijnentour en 's middags lekker een rondje wandelen om het eiland of een stuk snorkelen bij het prachtige koraal voor het hutje. Ik verbleef bij Junior & Nemisia die op een dag ook een gezellige picknick op een boot organiseerde. Het eiland heeft geen stromend water dus douchen gaat met regenwater uit een bucket, best goed te doen!

Na 5 dagen heb ik een ticket geboekt van Tagbilaran naar Puerto Princesa. Daar aangekomen ben ik direct met een busje doorgereden naar El Nido. In El Nido zelf is vooral 's avonds een hoop te doen. Buiten El Nido (30 min met de scooter) vind je Nacpan Beach. Nacpan Beach is een geweldig mooi verlaten strand waar je heerlijk een dagje door kunt brengen, in mijn geval twee. Verder heb ik in El Nido een A, B, C, D tour gedaan. Daarbij doe je vier verschillende plekken aan zoals lagunes en eilandjes. Helaas is overal het koraal kapot omdat iedereen er met waterschoentje op het koraal gaat staan, erg zonde.

Vanuit El Nido ben ik met TAO Philippines per boot naar Coron gevaren. Dit is een 5-daagse boottocht waarbij je elke avond op een ander prachtig eiland slaapt. Ik had hier veel goede verhalen over gehoord en mijn verwachtingen waren hoog. Super ervaring: beste tour ever! Je slaap op de meest fantastische plekken en vaart de hele dag op een kalme zee (vlakbij de kust). Men zorgt zeer goed voor je, er worden constant hapjes gemaakt en aan bier geen tekort. Ik had zelf een vis gevangen, hier werd direct een heerlijke Sashimi van gemaakt! In Coron aangekomen heb ik nog enkele duiken gedaan en een eiland tour.

De Filipijnen is een zeker een aanrader vooral om de prachtige stranden! Ik ga zeker nog een keer terug, al is het maar om de TAO tour nogmaals te doen!"

Reisorganisaties met reizen naar Filipijnen

Meer blogs over Filipijnen

Beoordelingen van Filipijnen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
6.7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
7.1