Home
Blog
Bestemmingen
Amazing Asia – Een waanzinnig filmpje van Zuidoost-Azië

Amazing Asia – Een waanzinnig filmpje van Zuidoost-Azië

op 16 juni 2017
2 minuten leestijd
Amazing Asia – Een waanzinnig filmpje van Zuidoost-Azië

Wauw! Déze beelden zijn voor iedere Zuidoost-Azië ganger een must-see! Nederlander Juul Kessels ondernam een rondreis van maar liefst 7 maanden door Zuidoost-Azië en maakte deze te gekke video. Gaaf!

Een droom van velen: een paar maanden rondreizen en backpacken in Zuidoost-Azië. Juul Kessels deed het. En hoe! Hij vertelt Rondreis.nl zelf even over zijn avontuur en laat natuurlijk zijn prachtige filmpje (en foto's!) zien.

Met het koude weer op komst, besloot ik in september 2016 wederom Nederland te verlaten en een reis te gaan maken van 7 maanden naar Zuidoost Azië. Op mijn lijstje bestemmingen stond Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Myanmar, Laos en Cambodja. Ik heb de welbekende highlights bezocht, denk aan een Angkor Wat of het met tempels gevulde Bagan. Maar juist de verder afgelegen plaatsen en off the beaten track plekken, hebben een onvergetelijke indruk achter gelaten.

Tijdens mij reis heb ik een fotoblog bijgehouden maar ook een film gemaakt die je hieronder kunt zien:

Indonesië

Mijn reis begon in het land waar ik me al vertrouwd voelde: Indonesië. Na in eerdere reizen al Bali, Lombok en Flores bezocht te hebben, stond nu Java, Sumatra en wederom Flores op het programma. De highlights van mijn reis door Indonesië waren een 5-daagse jungletrekking in Bukit Lawang, Sumatra waar ik oog in oog stond met de welbekende Orang-oetan Mina en het behalen van de Divemaster cursus in de wateren van het Komodo National Park.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Maleisië

Laat ik beginnen met de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Een moderne stad waar veel te zien en te doen is en ik uiteindelijk ook bijna 2 weken langer geweest ben dan gepland. Ben je op zoek naar culturele excursies of fan van de Aziatische keuken? Bezoek dan Melakka en George Town. Is het tijd voor de relaxstand, ga dan naar Langkawi. Tip: neem van Langkawi de fastboat naar Koh Lipe waar je prachtig kunt duiken.

Singapore

Met de indrukwekkende architectuur in Singapore heb je niet het idee dat je in een typische Aziatische stad rondloopt. Een verblijf van enkele dagen was voor mij genoeg om de highlights zoals het Marina Bay Sands hotel, Chinatown en de Botanic Gardens te zien.

Singapore
Singapore

Thailand

Veel reizigers die hun reis in Bangkok beginnen, staat een cultuurshock te wachten. Het is een hectische stad die ik pas na een dag of 5 ging waarderen. Dat Thailand zo populair is onder de backpackers is goed te begrijpen. Prachtige (party) eilanden in het zuiden, historische en culturele excursies in Kanchanaburi en Ayutthaya en geweldige natuur in het noorden. Thailand heeft het allemaal.

Bangkok
Bangkok

Koh Thao, Thailand
Koh Thao, Thailand

Myanmar

Aangekomen in Yangon, na een vlucht vanuit Bangkok, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Geen hordes toeristen maar vriendelijke Aziaten die altijd een smile op hun gezicht hebben en je begroeten. Het bezichtigen van de Schwedagonpagode in Yangon is een must maar trek daarna direct het land in om de rest te ontdekken. Huur een scooter en verken de prachtige omgeving van Hpa-An of ga met een gids de bergen in tijdens een meerdaagse trekking in Hsipaw. Wil je ook even uitrusten aan het strand? Ga dan naar Ngapali en waarschijnlijk heb je het hele strand voor je alleen. Myanmar staat bij mij absoluut in de top 3 van landen in Azië!

Inle lake, Myanmar
Inle lake, Myanmar

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Laos

Vanuit Noord-Thailand ben ik de grens overgestoken naar Laos en heb ik de welbekende slowboat van Huay Xai naar Luang Prabang genomen. Tip: bezoek de Kuang Si watervallen ten zuiden van Luang Prabang. Heb je vervolgens zin om te feesten, ga dan naar Vang Vieng. Naast het tuben, wat in mijn opzicht niet meer veel voorstelt, heeft Vang Vieng een prachtige omgeving. Mijn highlight was de Thakhek loop, een spectaculaire 450 km lange route die begint en eindigt in de zuidelijk stad Thakhek. Tijdens deze rit passeer je watervallen, grotten en authentieke dorpjes.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cambodja

Cambodja, het land dat van 1975 tot 1979 onder het bewind stond van de Khmer Rouge, heeft op mij veel indruk gemaakt. Een bezoek aan Angkor Wat en ook de Killing Fields mag zeker niet ontbreken. Bijkomen kan op Koh Ta Kiev, een tropisch eiland waar je kunt kamperen in een boomhut of hangmat. Stop onderweg ook even bij Bokor Hill Station, een verlaten en spookachtige stad in de buurt van de kust.

Siem riep, Cambodja
Siem riep, Cambodja

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top reizen naar Cambodja

Reisorganisaties met reizen naar Cambodja

Meer blogs over Cambodja

Beoordelingen van Cambodja

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.7
Stranden
7.1
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2