Home
Blog
Bestemmingen
Zó heb je Cambodja nog nooit gezien: indrukwekkend & adembenemend filmpje

Zó heb je Cambodja nog nooit gezien: indrukwekkend & adembenemend filmpje

Zó heb je Cambodja nog nooit gezien: indrukwekkend & adembenemend filmpje

Tijdens je rondreis door Zuidoost-Azië kom je gegarandeerd ook in Cambodja. Al is het maar voor dé ultieme hotspot: de tempels van Angkor Wat. Maar oh-oh-oh wat heeft Cambodja nog meer moois te bieden. Kijk mee!

Twee backpackers hebben in drieëntwintig dagen drie landen in Zuidoost-Azië bezocht. Cambodja was er daar één van en dit adembenemend mooie filmpje is daarvan het bewijs. Dit is absolute kunst. Sit back and enjoy.

 

Highlight in Cambodja

Dé nummer één reden om een bezoek te brengen aan Cambodja zijn de tempels van Angkor, net buiten de stad Siem Reap. Het gehele tempelcomplex bestaat uit honderden tempels en je kunt er met gemak een aantal dagen vertoeven. Wil je de hordes toeristen vermijden, dan bezoek je de tempels vroeg in de ochtend.

Stad en strand

Verder is een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh de moeite waard. Aan de kust vind je de laid-back kuststadjes Kep en Kampot, waar je onverwachts langer kan blijven hangen dan de bedoeling was. Hou je van lekker chillen op het strand dan ga je naar Sihanoukville of Koh Rong.

monks ankor
monks ankor

phnom penh
phnom penh

beach cambodia
beach cambodia

Confronterend en indrukwekkend

Naast al het moois dat Cambodja te bieden heeft, is het ook goed om je bewust te zijn van de verschrikkelijke, turbulente geschiedenis uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Om meer te weten te komen over de verschrikkingen van de Rode Khmer, bezoek je de Killing Fields in Cheung Ek en Tuol Sleng-gevangenis in Phnom Penh. Dit nooit meer!

Top reizen naar Cambodja

Reisorganisaties met reizen naar Cambodja

Meer blogs over Cambodja

Beoordelingen van Cambodja

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.7
Stranden
7.1
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2