Home
Blog
Bestemmingen
Drie weken rondreizen in Vietnam: dit moet je zien!

Drie weken rondreizen in Vietnam: dit moet je zien!

2 minuten leestijd
Drie weken rondreizen in Vietnam: dit moet je zien!

Vietnam wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Niet zo gek want de bevolking is enorm vriendelijk, het eten heerlijk en de natuur prachtig. Dit moet je zien tijdens je rondreis in Vietnam!

Vietnam is een ideaal land voor een rondreis van drie weken. Begin je reis in Hanoi en vlieg weer naar huis vanuit Saigon (Ho Chi Minh City). Door de smalle lange vorm van het land reis je gemakkelijk van noord naar zuid (of andersom) en kom je langs alle mooie plekjes.

Hanoi

hanoi
hanoi

Als je van noord naar zuid reist begin je je reis in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Deze stad is druk, vooral druk met scooters. Overal waar je kijkt zie je scooters en drukte en dat is best even wennen. Maar Hanoi heeft gelukkig ook een leukere kant! Wandel langs het meer midden in de stad, eet lekker Vietnamees op een krukje bij één van de vele lokale tentjes of koel af met een biertje op een rooftop.

Sapa

sapa
sapa

Op slechts een paar uurtjes nachttreinen vanaf Hanoi vind je Sapa, een prachtig bergdorp tussen de rijstvelden. Deze omgeving is het is best te verkennen met een meerdaagse trekking waarbij je wandelt door de rijstvelden en slaapt bij de locals. Het hoogtepunt van Vietnam voor veel reizigers!

Halong Bay

Halong bay
Halong bay

Halong Bay ligt op zo’n vier uur rijden vanaf Hanoi en is een prachtige baai gevuld met zo’n 2.000 kalkstenen eilandjes. Stap op een boot en cruise door dit indrukwekkende waterlandschap. De populairste optie is een boottocht van twee dagen waarbij je overnacht op de boot. De meeste boten bieden ook de optie om te kayakken om zo de eilandjes van dichtbij te bekijken of aan te leggen bij verborgen strandjes.

Hoi An

Hoi An
Hoi An

Hoi An is een heerlijk relaxed en mooi stadje in het midden van Vietnam. Doordat deze stad vrijwel onaangetast is gebleven in de Vietnam-oorlog, zie je overal nog prachtige koloniale kleurrijke huisjes, oude bruggen en statige gebouwen. Door de relaxte sfeer die hier hangt kan je je er prima een paar dagen vermaken. Huur een fiets en verken de omgeving en het strand.

Ho Chi Minh City

Saigon
Saigon

Ho Chi Minh City (vaak afgekort tot HCMC) ligt in het zuiden van Vietnam en is de grootste stad van het land. De stad is een stuk rijker dan Hanoi en je ziet hier dus ook meer luxe gebouwen en auto’s maar ook nog steeds heel veel scooters! Bezoek de Ben Thanh Market, een lekkere chaotische markt waar je nog even wat souveniers kan shoppen. Wil je meer weten over de Vietnam-oorlog? Bezoek dan het indrukwekkende War museum in HCMC of boek een tourtje naar de Cu-Chi tunnels.

Mekong Delta

Mekong delta
Mekong delta

De Mekong Delta ligt ten zuiden van HCMC en is een echte aanrader als je meer van het ‘echte’ Vietnam wil zien. Vaar op een bootje door alle ‘steegjes’ van de Mekong-river en zie hoe de locals hier leven in huizen op palen en woonboten en hun waren verkopen op de drijvende markten. Vanuit HCMC boek je een tourtje waar je enkele dagen de Mekong Delta per boot verkent en eventueel bij de locals thuis slaapt.

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5