Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste stranden van Vietnam

De 5 mooiste stranden van Vietnam

De 5 mooiste stranden van Vietnam

Naast het prachtige groene landschap en vette steden als Hanoi en Saigon heeft Vietnam ook prachtige stranden in de aanbieding. Relaxen op een strand in Vietnam? Hier moet je zijn! 

Ga jij rondreizen in Vietnam en wil je daar ook tot rust komen aan een tropisch strand? Noteer dan deze plekken even. Hier vind je de vijf mooiste stranden van Vietnam.

1. Cat Ba Island (Ha Long Bay)

Eén van de populairste plekken van Vietnam – Halong Bay – kenmerkt zich door water en rotsformaties. Maar wie nog iets verder doorvaart komt Cat Ba Island tegen. En daar vind je de beeldschone, rustige stranden Cat Co 1, Cat Co 2 en Cat Co 3.

Cat Ba Island
Cat Ba Island

2. Hoi An

Hoi An staat bekend om de gezellige straatjes met de gele huisjes en lampionnen. Maar wist je dat er op fiets- of scooterafstand ook een prachtig strand te vinden is? Cam An Beach en Cua Dai Beach zijn jouw places to be!

Hoi An beach
Hoi An beach

3. Nha Trang

Nha Trang heeft niet alleen een prachtig strand, het is er ook nog eens reuze gezellig! Deze kustplaats staat bekend om het uitgaansleven. Wil je liever rustig genieten van zon, zee en strand? Dan zijn de stranden ten noorden van Nha Trang (Doc Let) wellicht iets voor jou!

Nha Trang
Nha Trang

4. Mui Ne

Een heerlijk plekje voor backpackers dat je zeker niet mag missen! Mui Ne ademt de relaxte beachvibe en is ook ideaal voor (kite)surfers. Ook leuk om naar te kijken vanuit je hangmat natuurlijk ;-) Oh, en sla de zandduinen niet over!

Mui Ne
Mui Ne

5. Phu Quoc

Het mooiste eiland van Vietnam is Phu Quoc, ten zuiden van Saigon (en vlakbij de grens met Cambodja). Phu Quoc behoort niet tot de klassieke ‘backpackersroute’. Al wordt het eiland de laatste jaren al steeds vaker bezocht… Tip: geniet van de uitgestrekte witte stranden, blauwe zee en ongerepte jungle bij Bai Sao.

Bai Sao
Bai Sao

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5