Home
Blog
Bestemmingen
Must-Do in Vietnam: Trekking in Sapa

Must-Do in Vietnam: Trekking in Sapa

1 minuut leestijd
Must-Do in Vietnam: Trekking in Sapa

Op slechts een paar uurtjes nachttreinen vanaf Hanoi vind je Sapa, een prachtig bergdorp tussen de rijstvelden. Maak een (meerdaagse) trekking om het beste van dit adembenemende gebied te zien.

Vietnam is een lang en relatief smal land. Daardoor is het ideaal om van noord naar zuid, oftewel van Hanoi naar Saigon te reizen (of andersom natuurlijk). Maar vergeet niet om ook een kijkje te nemen ten noorden van Hanoi, tussen de rijstvelden in Sapa.

Sapa

Sapa ligt in het uiterste noorden van Vietnam, tegen de grens met China. De makkelijkste en snelste manier om hier te komen is met de nachttrein vanuit Hanoi. Sapa is een klein bergdorpje in een groene vallei, omringd door rijstvelden en bergen.

Vietnam Sapa
Vietnam Sapa

Locals vietnam
Locals vietnam

Sapa cow
Sapa cow

Trekking

De beste manier om de omgeving van Sapa te verkennen is met een trekking door de authentieke dorpjes en dwars door de prachtige rijstvelden. De meest populaire optie is een trekking van twee dagen met één overnachting in een homestay, maar je kan ook een dagje of zelfs een hele week rond trekken. Overigens is het in dit deel van Vietnam wat koeler dan in het rest van het land. Een ideaal wandelklimaat dus!

Lokale bevolking

Rondom Sapa leven verschillende bergstammen. Als je tijdens een meerdaagse trekking overnacht in een homestay, dan slaap je bij deze lokale bevolking thuis. Dit is een leuke manier om wat meer over de cultuur te leren en kennis te maken met deze super gastvrije mensen.

Top reizen naar Sapa

Reisorganisaties met reizen naar Sapa

Meer blogs over Sapa

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5