Home
Blog
Bestemmingen
Rondreis Vietnam, Laos, Cambodja: Route voor 4 weken

Rondreis Vietnam, Laos, Cambodja: Route voor 4 weken

3 minuten leestijd
Rondreis Vietnam, Laos, Cambodja: Route voor 4 weken

Zuidoost-Azië heeft zoveel te bieden dat je er makkelijk een aantal maanden kan rondreizen. Maar heb je niet zoveel tijd, dan is deze rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja een mooie oplossing. Zo zie je in vier weken van alles wat!

Vietnam, Laos en Cambodja worden samen ook wel Indochina genoemd. Maar ondanks dat de landen buren van elkaar zijn, verschillen ze toch echt van elkaar en hebben ze allemaal een eigen cultuur. Tijdens een rondreis door Indochina zal je grote steden bezoeken, kleine dorpen, mooie stranden, groene natuur, tempels en nog veel meer. De ideale route!

Beginnen in Vietnam

Vanaf Amsterdam vlieg je met een tussenstop naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Je komt meteen in een compleet andere wereld terecht met overal scooters en chaos maar ook vriendelijke mensen en lekker eten. Een leuke stad om even te acclimatiseren en rond te kijken. Vanuit Hanoi kun je met de nachttrein naar Sapa, in het noorden van Vietnam. Dit gebied staat bekend om z’n prachtige rijstterrassen en je kan hier bijvoorbeeld twee dagen doorheen wandelen. Zo’n tourtje boek je makkelijk in Hanoi. Hetzelfde geldt voor een tour naar Halong Bay, een mooie baai vol met kleine eilanden waar je met een boot doorheen vaart. Ook een highlight van Vietnam die je niet mag missen.

vietnam ricefield
vietnam ricefield

Verder Vietnam in

Na een paar dagen in het noorden van Vietnam kun je doorreizen naar Hoi An. Dit stadje heeft een unieke sfeer. Geniet van het lekkere eten in een van gezellige restaurants langs de rivier of huur een fiets om de omgeving te ontdekken of naar het strand te fietsen. Je kan hier dagen blijven relaxen maar als je meer van het land wil zien is het tijd om door te gaan naar het zuiden: Ho Chi Minh City (HCMC). In deze drukke stad komen de scooters je weer van alle kanten tegemoet! Bezoek vanuit HCMC bijvoorbeeld de ‘Cu Chi tunnels’. Dit is een enorm ondergronds tunnelnetwerk, gebouwd door de Vietcong. Als er nog tijd is kun je ook een tour boeken naar de Mekong Delta. In een bootje vaar je over de grachten en kanalen, langs drijvende markten en dorpjes en dwars door de natuur.

vietnam ho chi minh city
vietnam ho chi minh city

Next stop: Cambodja

Vanaf de Mekong Delta kun je doorreizen naar het volgende land in Indochina: Cambodja. Het land van de prachtigste tempels maar ook van een zwarte geschiedenis met de Rode Khmer. Je reis in dit land begint in de hoofdstad Phnom Penh. De stad is goed te voet te bekijken. Wandelen over de boulevard langs de Tonlé Saprivier of de zonsondergang bekijken vanaf een dakterras met een lokaal biertje. Wil je meer weten over de (nare) geschiedenis van dit land, bezoek dan de ‘Killing Field’ en het Genocide museum.

cambodia
cambodia

Heel veel tempels

De meeste bezoekers komen naar Cambodja om de wereldberoemde tempels van Angkor Wat in het echt te zien. Vanuit Phnom Penh kun je doorreizen naar het sfeervolle Siem Reap. Vanuit daar kun je het enorme tempelcomplex van Angkor Wat bezoeken. De beste manier is om met een ‘tuktuk’ te gaan die je van tempel naar tempel kan brengen en ook nog wat achtergrondinformatie kan vertellen. Ben je echt een tempelfan, dan kun je je je hier wel een paar dagen vermaken! ‘s avonds kun je alle indrukken rustig verwerken in een van de gezellige restaurants in het centrum van Siem Reap.

ankor
ankor

Last but not Least: Laos

We vervolgen de rondreis naar Laos. Vanaf Siem Reap kun je doorvliegen naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. Dit is een kleine stad waar de Franse invloeden nog goed terug te zien zijn. Ze hebben zelf hun eigen ‘Arc de Triomphe’. En ben je even klaar met de rijst, dan kun je hier gewoon een stokbroodje halen! Vientiane is niet het mooiste van Laos dus tijd om door te reizen naar Luang Prabang. Dit plaatsje ligt aan de Mekong rivier, tussen de bergen. Het is best toeristisch maar toch hangt er een relaxte sfeer. Bezoek hier zeker de food markets en de avondmarkten waar je het lekkerste eten en de mooiste souvenirs kan kopen. Vanuit Luang Prabang kun je ook makkelijk de omgeving bezoeken, met een tourtje of een ‘tuktuk’. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Kuang Si waterval, waar je ook even lekker kan afkoelen.

laos mekong
laos mekong

Weer naar huis

Het is flink doorreizen maar deze route kun je vier weken afleggen. Vanuit Luang Prabang kun je terug vliegen naar Hanoi, het beginpunt van je reis. Vanuit daar stap je dan op je retourvlucht naar Nederland. Maar de kans is groot dat je nog veel langer wil blijven om te genieten van de vriendelijke mensen, het lekkere eten, de mooie natuur en architectuur en de goede sfeer!

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5