Home
Blog
Bestemmingen
Dit is waarom iedere Azië-fan zo enthousiast is over Laos

Dit is waarom iedere Azië-fan zo enthousiast is over Laos

op 5 september 2018
2 minuten leestijd
Dit is waarom iedere Azië-fan zo enthousiast is over Laos

Ingesloten tussen waanzinnig populaire backpackbestemmingen als Thailand, Cambodja en Vietnam ligt het onwaarschijnlijk mooie Laos. Wij geven je 5 redenen waarom je dit prachtige land wilt bezoeken.

Laos is zes keer groter dan Nederland en heeft slechts 6.5 miljoen inwoners. Hiermee is het “Land van de miljoenen olifanten” het dunst bevolkte land van Zuidoost-Azië. Het is een verborgen schat met een serene sfeer waar je terug in de tijd gaat. Dit zijn de redenen waarom iedere Azië-fan zo enthousiast is over Laos.

1. Spectaculaire landschappen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Allereerst is Laos adembenemend mooi en heel anders dan al haar buurlanden. Slaperige dorpjes aan de Mekong rivier afgewisseld met uitgestrekte rijstvelden en ruige rotsformaties. Je kunt genieten van idyllische plekjes en prachtige vergezichten. Wij tippen zeker de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang, het spectaculaire karstgebergte  rondom Vang Vieng en de grotten bij Viang Xai.

2. Onaangetast door massatoerisme

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Laos is veel minder aangetast door massatoerisme dan bijvoorbeeld Thailand en Vietnam.  Verwacht dan ook geen opdringerige verkopers of dronken backpackers die doorfeesten tot in de late uurtjes. Alleen Vang Vieng - hét tubing paradijs van het land - is daarop een uitzondering. Op de meeste plekken in Laos vind je juist een hele laid-back sfeer. Omdat het land voor lange tijd geïsoleerd is geweest van de buitenwereld, is de bevolking nog super vriendelijk en innemend en word je overal met een grote glimlach ontvangen.

3. Avontuur voor de echte dare devil

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook de avontuurlijke reiziger komt aan zijn trekken in Laos. Het land is een stuk lastiger te bereizen en heeft een minder goede infrastructuur dan Thailand en dat maakt een rondreis door Laos wel een stuk avontuurlijker. Ook zijn veel mooie plekken het beste te bereiken over het water, dus veel trips kun je per boot maken.

Zo heb je de tweedaagse boottrip van het grensplaatsje Houayxay naar Luang Prabang en ook de route van Luang Prabang naar Nong Khiaw is adembenemend mooi. Verder kun je in Laos rotsklimmen, uitdagende trekkings maken en kajakken. De populaire Thakhek Loop doe je natuurlijk op je gehuurde scooter.

4. Heerlijk eten op de night market

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zoals in veel Aziatische landen vind je ook in Laos night markets waar je heerlijke lokale specialiteiten kunt eten. Die van Luang Prabang wil je zéker niet missen, maar ook Luang Namtha heeft een erg gezellige avondmarkt. Laos heeft veel Franse invloeden en in tegenstelling tot veel andere landen in de regio, kun je je in Laos te goed doen aan heerlijke belegde stokbroden. Daarnaast kun je overal Laap eten, een traditionele Laotiaanse salade in diverse varianten (rund, varken of kip) met limoen, chili en munt.

 

5. Relaxen in je hangmat

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Je vindt in Laos geen tropische bountystranden zoals in Thailand en Indonesië, maar ook hier kun je prima relaxen in je hangmat met een ijskoud Beer Lao-biertje. De 4000 eilanden in het zuiden van het land zijn een populaire bestemming om helemaal tot rust te komen na je avontuurlijke reis door Laos.

Lees ook: De 9 mooiste plekken van Laos

Top reizen naar Laos

Reisorganisaties met reizen naar Laos

Meer blogs over Laos

Beoordelingen van Laos

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.6
Stranden
n.v.t.
Steden
7.4
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
8.4