Home
Blog
Bestemmingen
Supergaaf in Laos: de Gibbon Experience

Supergaaf in Laos: de Gibbon Experience

1 minuut leestijd
Supergaaf in Laos: de Gibbon Experience

Wie naar Laos gaat kan er niet om heen: zonder de avontuurlijke Gibbon Experience in de jungle is jouw trip niet compleet!

Wel eens gereisd door Zuidoost-Azië of staat dat hoog op je lijstje? Dan zegt de Gibbon Experience je misschien wel iets. Dit jungle-avontuur is één van de highlights van Laos, een prachtig, puur land tussen Thailand en Vietnam (en grenzen met Cambodja, China en Myanmar). Ben jij actief en leef je voor adrenaline? Lees dan snel verder!

Gibbon Experience

De Gibbon Experience vindt plaats in het noorden van Laos. Het beginpunt start in Houay Xai, een stipje op de kaart. Tijdens een meerdaagse trekking ga je het oerwoud van het Bokeo Nature Reserve ontdekken. Hoe? Door pittige hikes, gave ziplines en overnachtingen in een boomhut. De totale prijs voor deze ervaring (inclusief activiteiten, overnachtingen en maaltijden) is iets meer dan 200 euro.

Tree house laos
Tree house laos

Jungle laos
Jungle laos

Gibbon monkey
Gibbon monkey
 

Classic of Waterfall

In Houay Xai kun je kiezen tussen de Classic Experience of de Waterfall Experience. De klassieke tocht is de – relatief! – lichte variant, terwijl de Waterfall Experience dieper de jungle in gaat.

Gibbons

Waarom de ‘Gibbon Experience’? Daar kom je gauw genoeg achter! In het Bokeo Nature Reserve leven namelijk de zeldzame Gibbon apen. Met een beetje geluk spot je er één tijdens de trekking. Maar horen zul je ze zeker! Bij zonsopgang is hun gezang luid en duidelijk te horen. Vroeg uit de veren dus voor de volgende hike!

Na twee nachten eindig je in een klein dorpje, vanaf waar je per jeep wordt teruggebracht naar Houay Xai.

Top reizen naar Laos

Reisorganisaties met reizen naar Laos

Meer blogs over Laos

Beoordelingen van Laos

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.6
Stranden
n.v.t.
Steden
7.4
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
8.4