Home
Blog
Bestemmingen
10x De mooiste plekken van Costa Rica

10x De mooiste plekken van Costa Rica

op 9 september 2016
2 minuten leestijd
10x De mooiste plekken van Costa Rica

Heel Costa Rica ademt het lokale levensmotto ‘Pura Vida’, maar deze tien plekken zijn toch wel het állermooiste.

Tussen Panama en Nicaragua ligt Costa Rica, één van de bekendste en meest gewilde landen van Midden-Amerika. Costa Rica is bovendien uitgeroepen tot gelukkigste land ter wereld. En als je dit blogje verder leest zal je dat wel begrijpen. Costa Rica is het ideale land voor een mooie rondreis! Ben jij klaar voor wat ‘Pura Vida’?

1. El Arenal

El Arenal
El Arenal

Met recht een Costa Rica-icoon is de vulkaan El Arenal, een actieve (!) vulkaan in het binnenland van Costa Rica. Het is te gevaarlijk om de vulkaan te beklimmen, maar in het Parque Nacional Volcán Arenal is alsnog genoeg te doen en te zien. Alleen het uitzicht op het Lake Arenal, daar achter de vulkaan, omringd met groene boomtoppen is onbetaalbaar!

2. Monteverde

Monteverde
Monteverde

Costa Rica op zijn best! Monteverde maakt al je jungle-dromen waar: groener dan dit wordt het niet. Het ‘cloud forest’ van Costa Rica ligt op bijna 1.500 meter hoogte en is vrijwel altijd omringd door mist. Dat maakt een wandeling óf ziptrek tussen de boomtoppen alleen maar mysterieuzer. Overnachten kan hier in een boomhut.

3. Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio
Manuel Antonio

Dit nationale park is één van de kleinste maar tevens één van de populairste natuurgebieden van Costa Rica. Juist de geringe grootte maakt het toegankelijk: tijdens een wandeling van twee kilometer zie je al een hoop! Van exotische stranden tot tropisch regenwoud en alle dieren die daarbij komen kijken: Manuel Antonio stelt niet teleur.

4. Dominical

Dominical
Dominical
 

Een heus paradijs voor surfliefhebbers! Eigenlijk staat heel Costa Rica bekend als (surf)paradijs, maar Dominical steekt er met kop en schouders bovenuit. Een gezellig surfplaatsje, vier kilometer aan strand, uitstekende golfen, azuurblauze zee, watervallen, duikspots én de groene jungle op de achtergrond. Wordt het nog beter dan dit? Ja hoor, zie punt vijf!

5. Puerto Viejo

Puerto Viejo
Puerto Viejo

Door ervaren reizigers veevlvuldig bestempeld als chilste bestemming van Costa Rica: Puerto Viejo de Talamanca! Daar kan de ligging aan de Caraibische kust zeker mee te maken hebben trouwens. Reggeamuziek en rum zijn hier aan de orde van de dag. Puerto Viejo is eveneens een surfwalhalla én heeft opvangcentra voor ondermeer luiaards en jaguars. Ultiem pura vida hier!

6. Tortuguero National Park

Tortuguero
Tortuguero

Een droom van velen en te realiseren in het noordoosten van Costa Rica: schildpadden spotten! Tortuguero is sinds 1975 een nationaal park en beschermt vele dieren, met name zeeschildpadden. De leukste manier om het park te ontdekken is per boot. Pas wel op voor krokodillen! Het hoogseizoen voor Tortuguero is van juli tot en met oktober en van februari tot en met april, dan zijn de schildpadden het vaakst te zien.

7. Isla del Coco

Cocos Island
Cocos Island

Dit onbewoonde eiland is aangemerkt als National Park en ligt op 500 kilometer afstand van Costa Rica in de Grote Oceaan. Het duurt dus even voor je er bent, maar dan heb je wel wat. Een prachtig, verlaten stuk natuur. Piraten schijnen er schatten te hebben begraven en het eiland zou bovendien de inspiratiebron voor Robinson Crusoe zijn geweest… Last but not least is Isla de Coco een ultieme duiklocatie. Zei er iemand hamerhaaien?

8. Tabacon Hot Springs

Tabacon
Tabacon

Een beetje cheesy misschien, maar hoe heerlijk en mooi zijn de Tabacon Hot Springs nabij El Arenal? Na al die jungletochten kun je hier uitstekend ontspannen in de natuurlijke warmtebronnen van circa 40 graden, te midden van groene jungle en tropische bloemen. Waan je even in een Herbal Essence-reclame en

9. Tamarindo

Tamarindo
Tamarindo

Zon, zee, strand en uiteraard ook Costa Rica’s basisingrediënten surfen, jungle en pura vida. Tamarindo is your guy! Van luxe resorts tot simpele accommodaties: vakantie vieren gaat hier wel lukken op elk niveau. Bonus: van oktober tot mei planten ook hier schildpadden zich voort. En bountystrand Playa Conchal ligt binnen handbereik!

10. Drake Bay

DrRakes Bay
DrRakes Bay

Helemaal in het zuiden van Costa Rica, maar zeker de moeite waard! Verblijf in een hutje bovenop de heuvel en geniet elke dag van een zonsondergang met zeezicht. Er is ook genoeg te beleven: van surfen (goh) tot vissen, duiken, wandelen, dieren spotten en ziptreks. Het is geen Costa Rica als er niet ultiem geleefd kan worden, niet waar?

Meer blogs