Home
Blog
Bestemmingen
Mar Chiquita: Verborgen strand in Puerto Rico

Mar Chiquita: Verborgen strand in Puerto Rico

op 15 mei 2014
1 minuut leestijd

In het noorden van Puerto Rico ligt aan de kust van Manatí een klein strand in een beschutte baai. Dit ovale strand heet Mar Chiquita, of Kleine Zee, en ligt verborgen achter een rotsachtige muur.

In het noorden van Puerto Rico, ongeveer 40 kilometer ten westen van San Juan, ligt aan de kust van Manatí een klein strand in een beschutte baai. Dit ovale strand heet Mar Chiquita, of Kleine Zee, en ligt verborgen achter een rotsachtige muur in een kleine inham van de Atlantische Oceaan. Door het inslaan van de golven ontstond er een opening van 25 meter en vormde zich daarachter een U-vormige baai. Als gevolg van de terugslag van inkomende golven, zijn de golven in de baai van aanzienlijke hoogte. Door de vorm van de baai en de smalle ruimte tussen de rotsen waar het water binnenkomt en uitgaat, kan er flinke stroming ontstaan. Je moet hier dus wel uitkijken dat je niet meegezogen wordt naar de open oceaan, wanneer het water terugstroomt uit de baai! Gelukkig is het in de zomermaanden wel een stuk rustiger en kun je hier heerlijk zwemmen of gaan snorkelen.

Mar Chiquita was ooit een populair strand met een prachtige omgeving van palmbomen en goud zand. Tegenwoordig is het nog steeds een prachtig strand, maar is het niet meer zo afgelegen als vroeger, door de stedelijke ontwikkeling aan de kustvlakten van Puerto Rico. Toch is het nog steeds een populair strand, waar families komen om te picknicken, bezoekers strandsporten beoefenen of gewoon zonnebaden en genieten van het landschap. Ook is het een populaire activiteit om de rotsachtige landtong van Punta Mar Chiquita, aan de noordoostelijke kant van het strand te beklimmen en verkennen. Kortom, als je een rondreis door Puerto Rico maakt, kun je hier prima een dagje vertoeven!

Meer blogs