Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 8 mooiste stranden van Egypte

Dit zijn de 8 mooiste stranden van Egypte

op 15 november 2019
2 minuten leestijd
Dit zijn de 8 mooiste stranden van Egypte

Voor je strandvakantie naar Egypte? Wij zeggen, doen! Er liggen namelijk heel wat witte parels voor je klaar. We tippen er acht.

Egypte heeft meer dan piramides en eindeloze woestijnvlaktes. Ook voor turquoise wateren en lange zandstranden ben je hier aan het juiste adres. Wetende dat het zeewater een aangename gemiddelde temperatuur kent tussen de 20 en 27 graden kan je Egyptische zon, zee en strandvakantie sowieso niet meer stuk. Dit is een selectie van acht strand-hotspots.

1. Marsa Alam

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Met water dat zo helder en kalm is, is dit de place to be voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Vanaf het fijne zand loop je ontspannen de zee in en kijk je ver onder het wateroppervlak. Kijk niet gek op als je schildpadden, roggen, kleine haaien en zelfs een lokale zeekoe ziet. Tip: zet de wekker vroeg voor een ochtendwandeling!

2. Sharm el Luli

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vlak onder Marsa Alam ligt het niet te missen Sharm el Luli. Dit is een van de allermooiste stranden van Egypte. Zowel vanwege de prachtige ligging naast nationaal park Wadi el Gemal als het fijne witte zand. Neem je snorkelset mee en bewonder het koraalrif met zijn exotische vissen en schildpadden.

3. Giftun Island

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

‘Paradijselijk’ is de perfecte benaming voor Giftun Island. Vanuit de bekende badplaats Hurghada vaar je in een uur naar deze bijzondere locatie. Verwacht ondiepe lagunes, spierwit zand en helderblauw zeewater. Chill met je billen languit op je badhanddoek en spot dolfijnen als je geluk hebt. 

4. Dahab

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dahab is een bekende toeristische trekpleister op ongeveer twee uur rijden vanaf de luchthaven in Sharm el Sheikh. Velen weten de weg te vinden naar de goudkleurige stranden aan de Golf van Akaba. Ook als fervent duiker en snorkelaar zit je hier goed. Aanschouw de ondiepe koraaltuinen, napoleonvissen, schildpadden en haaien. Je kijkt je ogen uit! Wil je wat anders dan strand? Dan is dit tevens een goede uitvalsbasis om prachtige woestijntochten te maken. 

5. Safaga 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Minder toeristisch, doch steeds populairder wordend, is de kleine havenstad Safaga, zo’n 50 kilometer ten zuiden van Hurghada. De kuststrook heeft geweldige kliffen en ook de onderwaterwereld is spectaculair. 

6. El Quseir

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

El Quseir ligt tussen de stranden van Safaga en Marsa Alam in en is qua sfeer het tegenovergestelde van Dahab. Er is geen sprake van massatoerisme. Wel vind je hier volop koraal, tropische vissen en een authentiek vissersdorpje.

7. Almaza Bay

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het noorden van Egypte vind je Almaza Bay aan de Middellandse Zee. Vooral de lokale bevolking weet de weg naar dit juweeltje te vinden. Het is er prachtig en de plek is nog niet super bekend. Er staan weliswaar enkele beach resorts, toch oogt het relatief rustig met toeristen. Ideaal voor als je tot jezelf wilt komen. 

8. El Gouna

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

El Gouna biedt de perfecte combinatie voor zand- en winkelliefhebbers. Zowel het stadje als het strand zijn volledig aangelegd. Toch noemen we de plek graag, want het is er waanzinnig. Struin door de gezellige straatjes, shop een nieuwe bikini en plof neer nabij de branding.  

Top reizen naar Egypte

Reisorganisaties met reizen naar Egypte

Meer blogs over Egypte

Beoordelingen van Egypte

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
6.9
Cultuur
7.5
Stranden
8.2
Steden
6.8
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
7.9