Home
Blog
Algemeen
Graf van onbekende koningin ontdekt in Egypte

Graf van onbekende koningin ontdekt in Egypte

op 6 januari 2015
1 minuut leestijd

Een Tsjechisch archeologisch team heeft in Egypte een intrigerende vondst gedaan: het graf van een voorheen onbekende koningin.

De ontdekking werd gedaan in een Oud Koninkrijk necropolis ten zuidwesten van Caïro in Abusir, de thuisbasis van de piramide van farao Neferefre, die 4500 jaar geleden regeerde. Het graf werd gevonden in complex van Neferefre, en men is van mening dat de koningin Neferefre's vrouw was. In een verklaring zegt de Egyptische Oudheden Minister Mamdouh el-Damaty dat de Koningin Khentakawess III heet, en merkt op dat dit de "eerste keer was dat de naam van deze koningin ontdekt is".

Het graf, dat moet dateren uit het midden van de 5de dynastie (2994-2345 voor Christus), had een inscriptie die aangeeft de eigenaar de "vrouw van de koning" was. Archeologen vonden ook ongeveer 30 gebruiksvoorwerpen gemaakt van kalksteen en koper.

De expeditie werd geleid door het Tsjechische Instituut van Egyptologie, dat gelieerd is aan de Charles Universiteit in Praag. De leider van het team, Miroslav Barta, zei in een verklaring dat hun nieuwste vondst nog meer bewijs is van hoe rijp de Abusir plek is voor verder onderzoek.

Top reizen naar Egypte

Reisorganisaties met reizen naar Egypte

Meer blogs over Egypte

Beoordelingen van Egypte

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.5
Stranden
8.2
Steden
6.8
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
7.9