Home
Blog
Bestemmingen
Lamu archipel: paradijs in Kenia

Lamu archipel: paradijs in Kenia

op 22 december 2016
1 minuut leestijd
Lamu archipel: paradijs in Kenia

Witte stranden, palmbomen, cultuur en geschiedenis vlak voor de kust van Kenia. We hebben het hier over de Lamu archipel: paradijselijke eilanden zonder het massatoerisme.

Bij Kenia denk je waarschijnlijk vooral aan woestijn, olifanten en giraffen maar wist je dat Kenia ook prachtige witte stranden heeft? De Lamu archipel voor de kust van Kenia is de ideale chill bestemming van Afrika.

Lamu archipel

De Lamu archipel bestaat uit een aantal eilandjes en ligt vlak voor de kust van Kenia. Autoverkeer is niet toegestaan op de eilanden dus alles gaat nog met ezels. Je gaat hier terug in de tijd! De eilanden zijn nog niet echt ontdekt door het massatoerisme en zijn momenteel vooral populair bij backpackers. Je vindt er prachtige witte stranden en een relaxed sfeertje.

Eilanden

Het hoofdeiland van de Lamu archipel is Lamu eiland met als hoofstad Lamu-stad (volg je het nog?). Op Lamu eiland vind je onder andere Sheila beach, een prachtig breed zandstrand op loopafstand van Lamu-stad. Lamu-stad is ook zeker een bezoekje waard. De swahilicultuur is hier nog sterk aanwezig en je kan heerlijk struinen door alle kleine straatjes en langs het water.

Lamu island
Lamu island

lamu city
lamu city

Lamu Kenya
Lamu Kenya

Duiken en snorkelen

Als je wilt duiken ben je op Lamu ook aan het juiste adres. Prachtig koraal en mooie tropische vissen zie je rond het koraaleilandje Manda Toto en rond Kiwaiyu kun je schildpadden of zelfs een zeekoe spotten!

Hoe en wanneer?

Lamu is het makkelijkste te bereiken per vliegtuig vanuit het vaste land van Kenia. Het weer is gedurende het hele jaar mooi op Lamu, ideaal dus! Ondanks incidenten in het verleden is Lamu tegenwoordig een veilige bestemming voor toeristen.

Top reizen naar Kenia

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Serengeti, Etosha, Fish River Canyon, Okavango Delta, Masai Mara, Zanzibar, Swakopmund, Victoria Falls, Arusha, Serengeti National Park, mountain gorillas

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Meer blogs over Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8