Tsavo National Park

Tsavo National Park

Uniek park in Kenia

Kenia is het safariland bij uitstek, met uitgestrekte steppes en natuurparken vol prachtige wilde dieren, zoals olifanten, giraffes en leeuwen. Een van de oudste en bekendste wildparken van het land is Tsavo, dat is gelegen tussen Nairobi en Mombasa.

Top reisorganisaties naar Kenia

Top reisorganisaties naar Kenia
Tsavo National Park

Het Tsavo National Park omvat een oppervlakte van ruim 21.000 vierkante kilometer en is onder te verdelen in het Tsavo East National Park en het Tsavo West National Park. Beide parken worden van elkaar gescheiden door een snelweg en spoorrails, en hebben elk hun eigen bezienswaardigheden. Tsavo is gelegen in het zuiden van Kenia en een geweldige plek om te genieten van ongerepte natuur en wildlife.

Tsavo West National Park

Tsavo West National Park wordt gekenmerkt door haar afwisselende landschap dat door vulkanische activiteit is gevormd. Het park is bergachtig en groen, je vindt hier meertjes, moerassen en waterbronnen, maar ook grote open vlaktes, steile bergen en vulkanisch gesteente. Wat betreft wildlife kom je hier vooral grote zoogdieren en veel vogels tegen.

Tsavo West National Park, Kenia
Tsavo West National Park, Kenia

Tsavo West National Park
Tsavo West National Park

Mzima Springs, Tsavo National Park, Kenia
Mzima Springs, Tsavo National Park, Kenia

Mzima Springs

In het westen van Tsavo West vind je Mzima Springs, een prachtige waterbron met helder water. De waterpoel is in gebruik door nijlpaarden die rustig in het kabbelende water liggen te dobberen, maar ook krokodillen laten zich er nog wel eens zien. De poel is te bereiken via een wandelpad en er is zelfs een ruimte waar je een kijkje onder water kan nemen.

Lake Jipe

Lake Jipe ligt in het meest zuidwestelijke puntje van het nationale park, bijna tegen de grens met Tanzania: op een heldere dag kun je zelfs de Kilimanjaro in de verte zien liggen. Het meer is alleen te bereiken via een stoffige zandweg, maar het is de tijd en moeite meer dan waard. Lake Jipe is van februari tot mei een geliefde halte voor trekvogels en tijdens het droge seizoen kun je hier uitstekend wildlife spotten. Je kunt er bootjes huren om vanaf het water op zoek te gaan naar nijlpaarden en krokodillen.

Olifanten, Tsavo National Park, Kenia
Olifanten, Tsavo National Park, Kenia

Tsavo National Park, Kenia
Tsavo National Park, Kenia

Ngulia Rhino Sanctuary, Tsavo National Park, Kenia
Ngulia Rhino Sanctuary, Tsavo National Park, Kenia

Ngulia Rhino Sanctuary

Een van de bekendste inwoners van het Tsavo West National Park is de zwarte neushoorn, die ernstig met uitsterven wordt bedreigd. Het Ngulia Rhino Sanctuary is opgezet om dit bijzondere dier te beschermen tegen stropers. In 1986 werd gestart met drie neushoorns en inmiddels is dat aantal gegroeid naar bijna tachtig. Het reservaat omvat een gebied van zo’n negentig vierkante meter en daarom kan het nog wel eens een uitdaging zijn om er een te spotten.

Shetani Lava Flows

Het Tsavo West National Park is grotendeels gevormd door vulkanische activiteit en de eeuwenoude erfenis van het natuurgeweld is nog steeds op veel plekken zichtpaar. De Shetani Lava Flows bijvoorbeeld, deze lavastromen zijn nog relatief jong en bestaan uit grote stukken zwart gesteente. In de directe omgeving vind je ook de Shetani Caves, een indrukwekkend grottenstelsel dat je te voet kan verkennen.

Shetani Lava Flows
Shetani Lava Flows

Tasvo National Park, Kenia
Tasvo National Park, Kenia

Tsavo East National Park, Kenia
Tsavo East National Park, Kenia

Tsavo East National Park

Tsavo East National Park staat bekend om de vele bezienswaardigheden en de goede kansen om olifanten te spotten. Tsavo East is in tegenstelling tot zijn buurman vooral droog en vlak, met uitgestrekte savannes. Je hebt hier zomaar kans om grote olifantenkuddes tegen te komen, maar ook buffels, krokodillen, leeuwen, zebra’s en nijlpaarden.

Mudanda Rock

Een van de bekendste plekken in het park is Mudanda Rock, een rotsberg van ongeveer 1,6 kilometer lang. Aan de voet ligt een grote waterpoel waar olifanten in het droge seizoen massaal op af komen om te drinken. Vanaf de top heb je bovendien een geweldig uitzicht over de weidse omgeving. En houd je ogen goed open voor bewegingen in het struikgewas, want bij Mudanda Rock heb je de grootste kans om een luipaard te spotten.

Luipaard, Tsavo National Park, Kenia
Luipaard, Tsavo National Park, Kenia

Tsavo East National Park, Kenia
Tsavo East National Park, Kenia

Aruba Dam

De Aruba Dam is te vinden bij de Voi rivier. Het achterliggende waterbassin trekt doorgaans het hele jaar door dieren aan en is daarom een goede plek om wildlife te kunnen spotten. Onder meer buffels, leeuwen, olifanten en antilopen komen graag op deze plek drinken.

Lugard Falls

Laat je niet misleiden door de naam Lugard Falls, want deze plek is geen waterval. Het bestaat uit een serie stroomversnellingen in de Galana rivier, wat een geliefde plek is onder nijlpaarden en krokodillen.

Lugard Falls, Tsavo National Park, Kenia
Lugard Falls, Tsavo National Park, Kenia

Tsavo National Park, Kenia
Tsavo National Park, Kenia

Tsavo National Park, Kenia
Tsavo National Park, Kenia

Yatta Plateau

Het Yatta Plateau werd miljoenen jaren geleden gevormd door vulkanische activiteit en is de oudste en langste lavastroom ter wereld. Het plateau is 300 meter hoog, 10 kilometer breed en wel 290 kilometer lang. Het is zeker de moeite waard om naar boven te klimmen, want het uitzicht vanaf de top is fenomenaal mooi.

Reizen naar Tsavo National Park — Hoe kom je er?

Tsavo is gelegen in het zuiden van Kenia, ongeveer halverwege Nairobi en Mombasa. De twee wildparken worden door een snelweg en spoorlijn gescheiden en zijn daarom uitstekend te bereiken. Er zijn voor allebei de parken verschillende toegangspoorten en vanwege de ligging bij de kust is een bezoek aan Tsavo West of East uitstekend te combineren met een reis naar Mombasa en de kust van Kenia.

Populaire reizen naar Tsavo National Park

Meer bezienswaardigheden in Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Kenia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Tsavo National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Kenia.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
6,6

Om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten.

Kenia
Individuele rondreis met TUI
18-05-2022

Ons avontuur begon in Mombasa.
Heel naief de bevolking te gemoet getreden (beveiliging aan de poort savonds in het hotel).
Maar me nooit onveilig gevoeld. Naar het Tsavo reservaat geweest en in een hele mooie lodge overnacht. Zoveel dieren gezien van jachtluipaarden tot vogels.
De mensen heb ik als eerlijk en open ervaren. Wel een beetje jaloers op hun openheid en veerkracht.
Onze vakantie was gewoon helemaal top.

Inte Muller
Gereisd met partner
8,2

Prachtig land. Eerlijke mensen om een safarireis af te spreken op het strand.

Kenia
Familiereis
17-05-2022

Safari. Vissen.

Harry Wiersema
Gereisd met partner
9,7

Strand vakantie me safari

Kenia
Familiereis
11-06-2020

Twee weken in Villa Mashariki verbleven in Diani Beach. Geweldige strand vakantie gehad met een dag trip naar Mombasa inclusief eten op de Dhow en een safari naar Tsavo East. Helemaal te gek. We wilden niet een hele rondreis maken dus zo was het perfect.
Ok veel keuze qua restaurants in Diani. Vooral Tiki Bar was erg goed. Lekker eten en goede service.

Jay
Gereisd met gezin in January 2020
9,4

Kenia? Prachtig, een aanrader!

Kenia
Individuele rondreis met Better Places
04-03-2018

We boekten via Better Places een maatwerk individuele safarireis. Plaatselijke agent, Eunice van Designer Tours and Travel, maakte er een fantastische ervaring van! Van Nairobi, via Masai Mara, Nakuru, Naivasha, Amboseli, Voi naar Mombasa (eigenlijk Tiwi Beach) en dan terug vliegen naar Nairobi.
Onze gids, Jackson, wist alles van geografie, flora en fauna en kon het ook nog goed vertellen. In februari is het droog, de grassen laag en daardoor is er veel wild te spotten. We hebben de big five ruimschoots gezien en nog veel meer! Veel dieren hadden babies. Slechts 1 nadeel in februari: het is droog en stoffig.
Onderkomens waren echt prima, met uitschieters in Sopa Lodge Amboseli en met name Ngutuni Lodge (Tsavo East), waar een kleine waterplas voor het terras (en het uitzicht van alle kamers) dag en nacht dieren trok. Het is net een film!
We kregen alles wat was beloofd en eigenlijk nog veel meer! Het is elke Euro waard!

Herman
Gereisd met partner in February 2018
7,8

Geweldige reis naar Kenia en safari in Tsavo oost en west

Kenia
Familiereis met African Travels
11-02-2017

Veel gezien ik Kenia Rond Mombasa geweest en veel gedoken. Daarnaast nog een driedaagse safari gedaan in Tsavo Oost en west. Helaas zat onze reis organisatie niet tussen de keuze, maar deze was geregeld door Severin Travel. Een mooi resort bij Mombasa en ook in Tsavo oost een mooi onderkomen. Geweldig om de dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien

Angelina van der Laan
Gereisd met gezin in July 2013

Wil je meer weten over reizen naar Kenia? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Kenia