Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

Mount Kenya

Rond deze uitgedoofde vulkaan (één van de hoogste bergen in Afrika) ligt een fraai park waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn drie toppen, waarvan er eentje ook beklimbaar is voor mensen die níet de hele dag in de sportschool zitten. Het uitzicht is adembenemend.

Masai Mara

Dit is waarschijnlijk het beroemdste en ieder geval het drukst bezochte park van Kenia. In de bossen en moerassen vind je veel wilde dieren zoals gnoes, zebra’s en een grote groep leeuwen. En het mooiste is: je mag hier, in tegenstelling tot veel soortgelijke parken, van de weg af als je dat wilt.

 

Victoriameer

Dit enorme meer ligt op de grens tussen Kenia, Tanzania en Uganda. In de buurt vind je een aantal parken waar nog traditionele stammen wonen, maar de schoonheid van het meer zelf is de afgelopen decennia wat verbleekt door vervuiling en overbevissing.

Nakuru

Deze middelgrote stad is een aangename plek om een paar dagen te verblijven. Er hangt een relaxte sfeer en het is een goede uitvalsbasis om het nabijgelegen, gelijknamige Nationaal Park te bezoeken. Je ziet hier luipaarden en neushoorns, maar Nakuru is vooral bekend vanwege de vele flamingo's die zich rond het centrale meer ophouden.

 

Nairobi

De hoofdstad van Kenia heeft een zeer slechte reputatie en er zijn buurten die je inderdaad maar beter kunt mijden. Toch is het een fascinerende, chaotische plek waar je het echte Afrikaanse stadsleven kunt meemaken. De cafés en het nachtleven zijn daarnaast zeer de moeite waard.

Meer weten over reizen naar Kenia?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Kenia