Nairobi

Nairobi

Een metropool tussen de natuurparken

Nairobi is een typisch Afrikaanse metropool, met een bruisend nachtleven en enkele interessante musea. Toch ligt de focus voor de meeste reizigers op het gedeelte net buiten de stad, want hier liggen ontmoetingen met wilde dieren constant in het verschiet.

Top reisorganisaties naar Kenia

Top reisorganisaties naar Kenia
Nairobi

Met meer dan 3 miljoen inwoners is Nairobi een van de grootste steden van Afrika. Een echte metropool, maar wel een waar de ongerepte natuur voor het grijpen ligt. Nairobi bevindt zich temidden van een aantal schitterende parken, en zelfs bij een verblijf in de stad kun je makkelijk een uistapje maken naar de natuur.

Nairobi National Park

Ben je in Nairobi, dan moet je ook echt een bezoek brengen aan het Nairobi National Park. Dit natuurpark ligt op steenworp afstand van het zakendistrict van de stad, en wolkenkrabbers hebben hier plaatsgemaakt voor uitgestrekte steppes en wildlife. Je vindt er meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren, waaronder buffels, giraffes, zebra’s en luipaarden. Daarnaast zijn er volop mooie wandelpaden en heb je grote kans om wilde dieren te spotten. Een bijzondere ervaring op slechts een klein stukje buiten de stad.

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia
 

Giraffe Centre, Nairobi, Kenia
Giraffe Centre, Nairobi, Kenia

Giraffe Centre

Net buiten Nairobi ligt het Giraffe Centre, een opvangcentrum dat zich bezighoudt met natuurbehoud en educatie van Keniaanse schoolkinderen. Een geweldig uitstapje, want kun je dicht bij de dieren komen. Je kunt ze aaien, voeren en bestuderen, en er is een klein informatiecentrum. Een leuke halte als je een uitstapje buiten de stad maakt, want tijdens een safari zie je de dieren doorgaans niet van zo dichtbij.

Sheldrick Elephant Orphanage

Behalve het Giraffe Centre is er ook een opvanghuis voor olifanten. Het Sheldrick Elephant Orphanage is in het leven geroepen om olifanten en neushoorns te beschermen. Hier worden jonge olifanten opgevangen waarvan de moeder is gedood door stropers. Je kunt de dieren van dichtbij bekijken en het is helemaal leuk als je tijdens voedertijd in het park bent. Het Sheldrick Elephant Orphanage is een bijzonder project dat alle steun kan gebruiken, dus ga er zeker een kijkje nemen. Je kunt dan ook een donatie achterlaten of een olifant adopteren. Een bezoek aan de olifantenopvang is ook goed te combineren met een uitstapje naar het Giraffe Centre.

 

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia

Lake Naivasha

Een interessante bezienswaardigheid in de omgeving van Nairobi is Lake Naivasha, dat op ongeveer 1,5 uur rijden ten westen van de stad ligt. Het is met 1884 meter boven het zeeniveau het hoogst gelegen meer van Afrika en je kunt er tal van wilde dieren spotten. Vanaf de verschillende kampeerplaatsen heb je uitzicht over het meer en kun je in de verte giraffes, zebra’s en nijlpaarden zien lopen. Lake Naivasha is een geliefde plek om te ontsnappen aan de hitte van de stad.

Westlands District

Met zoveel wildparken in de omgeving is het verleidelijk om Nairobi helemaal over te slaan, maar het is juist leuk om ook een dag in de grote stad rond te kijken. Een van de meest bruisende delen van de stad is het Westlands District. Hier vind je restaurants, bars en nachtclubs, en met name in de avonduren is het hier een drukte van belang. Je vindt er een gezellige mix van locals, expats en toeristen, dus ga zeker een avondje eten in het Westlands District.

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia

 

Masai Market

Een van de hoogtepunten in de stad Nairobi is een bezoek aan de Masai Market. Deze kleurrijke markten zijn de beste plek om een mooi souvenir te scoren, want je kunt er direct bij lokale Masai vrouwen iets kopen. Van sieraden tot instrumenten en van houten maskers tot kleurrijke doeken: hier vind je gegarandeerd een bijzonder aandenken aan je reis. Onthoud: de markt wordt elke dag op een andere plek gehouden en afdingen hoort erbij.

Nairobi National Museum

Als er één museum is dat je tijdens je rondreis door Kenia moet bezoeken, dan is dat het Nairobi National Museum. Dit museum staat geheel in het teken van de geschiedenis van Kenia en bestaat uit verschillende interessante tentoonstellingen. Zo zijn er opgezette dieren en fossielen, en tentoonstellingen over het moderne Kenia. Het meest interessant is de tentoonstelling met vondsten van de Homo habilis en Homo erectus. Je kunt schedels, beenderen en andere archeologische vondsten van zo’n 2,5 miljoen jaar oud bewonderen.

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia
 

Nairobi, Kenia
Nairobi, Kenia

Reizen naar Nairobi — Hoe kom je er?

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen met KLM en Kenya Airlines. De reis duurt ongeveer 8 uur en de prijzen beginnen bij € 560. Eenmaal aangekomen in Nairobi moet je niet schrikken van het hectische verkeer. Tijdens spitsuur staat de hele stad in de file, dus probeer die tijden zoveel mogelijk te vermijden. Het is een optie om met een eigen auto door de stad te rijden, maar de taxi of matatu (minibus) is de meest gebruikelijke manier van vervoer. En je verwacht het niet, maar Nairobi is relatief compact, dus je kunt ook al wandelend een hoop van de stad zien.

Populaire reizen naar Nairobi

Meer bezienswaardigheden in Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Kenia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Nairobi ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Kenia.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
6,6

Om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten.

Kenia
Individuele rondreis met TUI
18-05-2022

Ons avontuur begon in Mombasa.
Heel naief de bevolking te gemoet getreden (beveiliging aan de poort savonds in het hotel).
Maar me nooit onveilig gevoeld. Naar het Tsavo reservaat geweest en in een hele mooie lodge overnacht. Zoveel dieren gezien van jachtluipaarden tot vogels.
De mensen heb ik als eerlijk en open ervaren. Wel een beetje jaloers op hun openheid en veerkracht.
Onze vakantie was gewoon helemaal top.

Inte Muller
Gereisd met partner
8,2

Prachtig land. Eerlijke mensen om een safarireis af te spreken op het strand.

Kenia
Familiereis
17-05-2022

Safari. Vissen.

Harry Wiersema
Gereisd met partner
9,7

Strand vakantie me safari

Kenia
Familiereis
11-06-2020

Twee weken in Villa Mashariki verbleven in Diani Beach. Geweldige strand vakantie gehad met een dag trip naar Mombasa inclusief eten op de Dhow en een safari naar Tsavo East. Helemaal te gek. We wilden niet een hele rondreis maken dus zo was het perfect.
Ok veel keuze qua restaurants in Diani. Vooral Tiki Bar was erg goed. Lekker eten en goede service.

Jay
Gereisd met gezin in January 2020
9,4

Kenia? Prachtig, een aanrader!

Kenia
Individuele rondreis met Better Places
04-03-2018

We boekten via Better Places een maatwerk individuele safarireis. Plaatselijke agent, Eunice van Designer Tours and Travel, maakte er een fantastische ervaring van! Van Nairobi, via Masai Mara, Nakuru, Naivasha, Amboseli, Voi naar Mombasa (eigenlijk Tiwi Beach) en dan terug vliegen naar Nairobi.
Onze gids, Jackson, wist alles van geografie, flora en fauna en kon het ook nog goed vertellen. In februari is het droog, de grassen laag en daardoor is er veel wild te spotten. We hebben de big five ruimschoots gezien en nog veel meer! Veel dieren hadden babies. Slechts 1 nadeel in februari: het is droog en stoffig.
Onderkomens waren echt prima, met uitschieters in Sopa Lodge Amboseli en met name Ngutuni Lodge (Tsavo East), waar een kleine waterplas voor het terras (en het uitzicht van alle kamers) dag en nacht dieren trok. Het is net een film!
We kregen alles wat was beloofd en eigenlijk nog veel meer! Het is elke Euro waard!

Herman
Gereisd met partner in February 2018
7,8

Geweldige reis naar Kenia en safari in Tsavo oost en west

Kenia
Familiereis met African Travels
11-02-2017

Veel gezien ik Kenia Rond Mombasa geweest en veel gedoken. Daarnaast nog een driedaagse safari gedaan in Tsavo Oost en west. Helaas zat onze reis organisatie niet tussen de keuze, maar deze was geregeld door Severin Travel. Een mooi resort bij Mombasa en ook in Tsavo oost een mooi onderkomen. Geweldig om de dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien

Angelina van der Laan
Gereisd met gezin in July 2013

Wil je meer weten over reizen naar Kenia? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Kenia