Amboseli National Park

Amboseli National Park

Olifanten spotten in Kenia

Een van de beste wildlife ervaringen kun je beleven in het Amboseli National Park, dat is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Het is een van de mooiste natuurparken in Kenia en de kans dat je er een aantal leden van de Big 5 tegenkomt is groot.

Top reisorganisaties naar Kenia

Top reisorganisaties naar Kenia
Amboseli National Park

Het Amboseli National Park is misschien niet zo bekend als de nabijgelegen Serengeti, maar aan wildlife kom je hier niets tekort. Het park staat bekend om haar grote populatie olifanten, maar je komt er ook veel andere Afrikaanse diersoorten tegen.

Wildlife spotten

Voor een ontmoeting met enkele van Afrika’s mooiste diersoorten zit je helemaal goed tijdens een verblijf in het Amboseli National Park. Het uitgestrekte natuurgebied heeft een oppervlak van maar liefst 392 vierkante kilometer en er zijn tal van wilde dieren te spotten. Zo heb je grote kans om giraffes, zebra’s, nijlpaarden en buffels tegen te komen, maar de meeste mensen komen hier voor de olifanten. De reusachtige dikhuiden komen hier in groten getale voor vanwege een uitstekend conserveringsbeleid en het gebrek aan natuurlijke vijanden. Naar schatting leven er zo’n 600 olifanten in het park en de kans dat je er eentje onderweg tegenkomt is behoorlijk groot.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jeepsafari

Het Amboseli National Park leent zich uitstekend voor een mooie safari. Je kunt het best direct na zonsondergang of vlak voor zonsopgang het park in, want dan zijn de dieren het actiefst. Als toerist heb je de keus om met je eigen auto op zoek te gaan naar wildlife, maar het is ook een aanrader om met een ranger op pad te gaan. Rangers zijn bijzonder goed ingelicht en hebben oog voor sporen en geluiden. Het is misschien niet zo spannend als een self drive safari, maar met een enthousiaste ranger aan je zijde heb je meer kans om dieren te spotten die zich over het algemeen niet zo graag laten zien aan het publiek.

Wandelsafari

Een wandelsafari is ook een goede manier om het park en zijn bewoners beter te leren kennen. Tijdens zo’n wandeling ga je samen met een gediplomeerde gids op zoek naar de sporen van wilde dieren. De Big 5 en andere gevaarlijke dieren ga je tijdens zo'n wandeling niet tegenkomen, maar je focust juist meer op de kleine inwoners van het park. Je hebt alle tijd om de voetstappen in het zand te analyseren en je krijgt veel meer oog voor de kleine diertjes die zich in het hoge struikgewas ophouden. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nachtsafari

Overdag kan het nog best een uitdaging zijn om wilde dieren te spotten. Vanwege de hitte liggen ze vaak verscholen in het hoge struikgewas of verstoppen ze zich in de schaduw. Daarom is het ook een aanrader om minsten één keer op een nachtsafari te gaan tijdens je verblijf in het Amboseli National Park. Je gaat dan samen met een ranger en een grote schijnwerper het park in, en je hebt dan zomaar kans dat er plotseling een dier de weg oversteekt. Dat kan een luipaard of een leeuw zijn, maar ook kleinere roofdieren zoals jakhalzen en hyena’s maken na zonsondergang hun opwachting.

Ballonvaart

Als je ooit van je leven een ballonvaart wilt maken, dan is het Amboseli National Park misschien wel de beste plek. Je moet er ontzettend vroeg je bed voor uit, maar het is onvergetelijk om de zon vanuit een luchtballon naar de hemel te zien klimmen. Eerlijk is eerlijk: op grote hoogte ga je niet heel veel wilde dieren zien, maar het landschap is ook zeker de moeite waard om vanuit de lucht te bekijken. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Observation Hill

Het letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan het Amboseli National Park is Observation Hill. Deze heuvel is gelegen op een strategisch punt in het park en vanaf hier heb je de mooiste uitzichten. Aan de voet van de heuvel ligt een grote waterplas en zeker in het droge seizoen heb je hier de meeste kans om dieren rond te zien lopen. Olifanten, nijlpaarden en buffels laten zich op deze plek graag zien, maar ook impala’s en zebra’s komen graag naar het water om te drinken. Als je met een gids op pad bent, is de kans groot dat je halverwege de jeepsafari op deze plek pauzeert.

Reizen naar Amboseli National Park — Hoe kom je er?

Het Amboseli National Park ligt in het zuidoosten van Kenia, nabij de grens met Tanzania. Het park laat zich daarom uitstekend combineren met een rondreis waarbij je beide landen aandoet. Er is een klein vliegtuig waarmee je rechtstreeks vanuit Nairobi naar het park kan vliegen, maar de meeste mensen kiezen ervoor om met eigen (huur)auto vanuit Nairobi te komen rijden. Het is ook mogelijk om vanuit de stad Mombasa naar Amboseli te reizen, maar dan ben je wel iets langer onderweg: reken op zo’n 7 uur rijden.

Populaire reizen naar Amboseli National Park

Meer bezienswaardigheden in Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Kenia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Amboseli National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Kenia.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
6,6

Om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten.

Kenia
Individuele rondreis met TUI
18-05-2022

Ons avontuur begon in Mombasa.
Heel naief de bevolking te gemoet getreden (beveiliging aan de poort savonds in het hotel).
Maar me nooit onveilig gevoeld. Naar het Tsavo reservaat geweest en in een hele mooie lodge overnacht. Zoveel dieren gezien van jachtluipaarden tot vogels.
De mensen heb ik als eerlijk en open ervaren. Wel een beetje jaloers op hun openheid en veerkracht.
Onze vakantie was gewoon helemaal top.

Inte Muller
Gereisd met partner
8,2

Prachtig land. Eerlijke mensen om een safarireis af te spreken op het strand.

Kenia
Familiereis
17-05-2022

Safari. Vissen.

Harry Wiersema
Gereisd met partner
9,7

Strand vakantie me safari

Kenia
Familiereis
11-06-2020

Twee weken in Villa Mashariki verbleven in Diani Beach. Geweldige strand vakantie gehad met een dag trip naar Mombasa inclusief eten op de Dhow en een safari naar Tsavo East. Helemaal te gek. We wilden niet een hele rondreis maken dus zo was het perfect.
Ok veel keuze qua restaurants in Diani. Vooral Tiki Bar was erg goed. Lekker eten en goede service.

Jay
Gereisd met gezin in January 2020
9,4

Kenia? Prachtig, een aanrader!

Kenia
Individuele rondreis met Better Places
04-03-2018

We boekten via Better Places een maatwerk individuele safarireis. Plaatselijke agent, Eunice van Designer Tours and Travel, maakte er een fantastische ervaring van! Van Nairobi, via Masai Mara, Nakuru, Naivasha, Amboseli, Voi naar Mombasa (eigenlijk Tiwi Beach) en dan terug vliegen naar Nairobi.
Onze gids, Jackson, wist alles van geografie, flora en fauna en kon het ook nog goed vertellen. In februari is het droog, de grassen laag en daardoor is er veel wild te spotten. We hebben de big five ruimschoots gezien en nog veel meer! Veel dieren hadden babies. Slechts 1 nadeel in februari: het is droog en stoffig.
Onderkomens waren echt prima, met uitschieters in Sopa Lodge Amboseli en met name Ngutuni Lodge (Tsavo East), waar een kleine waterplas voor het terras (en het uitzicht van alle kamers) dag en nacht dieren trok. Het is net een film!
We kregen alles wat was beloofd en eigenlijk nog veel meer! Het is elke Euro waard!

Herman
Gereisd met partner in February 2018
7,8

Geweldige reis naar Kenia en safari in Tsavo oost en west

Kenia
Familiereis met African Travels
11-02-2017

Veel gezien ik Kenia Rond Mombasa geweest en veel gedoken. Daarnaast nog een driedaagse safari gedaan in Tsavo Oost en west. Helaas zat onze reis organisatie niet tussen de keuze, maar deze was geregeld door Severin Travel. Een mooi resort bij Mombasa en ook in Tsavo oost een mooi onderkomen. Geweldig om de dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien

Angelina van der Laan
Gereisd met gezin in July 2013

Wil je meer weten over reizen naar Kenia? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Kenia