Hell’s Gate National Park

Hell’s Gate National Park

Op wandelsafari in Kenia

Laat je niet misleiden door de naam van dit nationale park in Kenia, want Hell’s Gate is verrassend vredig. Sterker nog: het Hell’s Gate National Park is zelfs een van de weinige parken in het land waar je te voet of fietsend op safari kunt.

Top reisorganisaties naar Kenia

Top reisorganisaties naar Kenia
Hell’s Gate National Park

Het Hell’s Gate National Park ligt op slechts een paar uur rijden van de Keniaanse hoofdstad Nairobi en leent zich uitstekend voor een uitstapje. Met 68 vierkante meter is het park aan de kleine kant, maar dat is qua overzichtelijkheid alleen maar prettig.

Op safari

Hoewel in Hell’s Gate niet alle dieren van de Big Five voorkomen, is het toch een geschikte plek om op safari te gaan. Alleen leeuwen en buffels laten zich hier wel eens zien en verder leven er natuurlijk ook veel andere Afrikaanse dieren. Zo kun je tijdens een safari onder meer giraffes, zebra’s, gnoes en hyena’s spotten. Af en toe worden er ook cheeta’s gespot door bezoekers in het park, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben. Als je op safari wilt in dit natuurpark, dan kan dat met de auto, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan hiken of fietsen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hiken

Omdat de aanwezigheid van het aantal echt gevaarlijke dieren hier dus meevalt, is Hell’s Gate een van de weinige plekken in Kenia waar je op wandelsafari kunt. Hartstikke bijzonder, dus vergeet niet om je wandelschoenen in te pakken. Tijdens een wandelsafari zie je uiteraard een veel kleiner deel van het park en zul je je meer richten op de kleinere bewoners dan op het grote wildlife. Natuurlijk heb je kans om onderweg een buffel of leeuw tegen te komen, maar die kans is niet zo groot. Neem een verrekijker mee om de vele bijzondere vogels te observeren en rustig stil te staan bij het prachtige landschap en de vele dieren.

Fietsen

Hoewel wandelen een goede manier is om het park te bekijken, pakken de meeste toeristen de fiets. Je kunt hier prachtige fietstochten maken en mountainbiken over onherbergzaam terrein. Met de fiets ben je aanzienlijk sneller dan wanneer je gaat lopen, maar tegelijkertijd is het zo’n stille manier van vervoer dat je heel dicht bij groepen dieren kunt komen. Soms sta je op slechts enkele meters afstand van een kudde zebra’s en kun je hun bijzondere patronen van dichtbij observeren.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Mount Longonot

Het Hell’s Gate National Park is ontstaan door vulkanische activiteit en het levende bewijs daarvan is Mount Longonot. Deze 2.780 meter hoge, slapende vulkaan vormt het hoogste punt van het park en de laatste uitbarsting dateert alweer uit 1860. Mochten hoge bergtoppen een sterke aantrekkingskracht op je uitoefenen dan kun je de berg ook beklimmen. Het is een steile wandeling waar je minstens drie uur voor moet uittrekken, maar als je eenmaal boven staat maakt het uitzicht een hoop goed. Op een heldere dag heb je een ongehinderd uitzicht over het park en zie je in de verte allemaal wilde dieren lopen.

Njorowa Gorge

Verreweg de bekendste plek in het Hell’s Gate National Park is de Njorowa Gorge. Dit is de plek die door geen enkele toerist wordt overgeslagen en waar je een prachtige wandeling kan maken door een diepe kloof. De kloof is in der loop der eeuwen ontstaan en op sommige plekken slechts enkele meters smal. Misschien dat deze plek je zelfs wel bekend voorkomt, want het diende als decor voor een aantal populaire Hollywood films. Zo werden hier onder andere scenes van Tomb Raider: Cradle of Life en King Solomon's Mines opgenomen. Door het midden van de kloof loopt een wandelpad, maar je ontkomt er niet aan om soms even te moeten klimmen en klauteren. Voor de wandeling door de kloof moet je ongeveer twee uur uittrekken en onderweg kan een gids je alles vertellen over de bijzondere rotsformaties en hoe de kloof door een proces van erosie is ontstaan.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Naivashameer

Het Naivashameer ligt net buiten het Hell’s Gate National Park, maar als je toch in de buurt bent kun je beide bezienswaardigheden best met elkaar combineren. Vanaf de ingang is het ongeveer een half uurtje rijden naar dit hoogstgelegen meer van Afrika. Het is de uitgelezen plek om vogels te spotten of te vissen, maar je kunt ook kiezen om een boottochtje over het water te maken.

Reizen naar Hell’s Gate National Park — Hoe kom je er?

Het Hell’s Gate National Park is gelegen in het zuiden van Kenia, op iets meer dan 100 kilometer van de hoofdstad Nairobi. Afhankelijk van het verkeer is het ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden naar de ingang van het park. Uitvalsbasis voor een bezoek aan het park is het nabijgelegen stadje Naivasha. Hier vind je een aantal fijne lodges en hotels waar je de nacht kan doorbrengen.

Populaire reizen naar Hell’s Gate National Park

Meer bezienswaardigheden in Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Kenia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Hell’s Gate National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Kenia.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
6,6

Om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten.

Kenia
Individuele rondreis met TUI
18-05-2022

Ons avontuur begon in Mombasa.
Heel naief de bevolking te gemoet getreden (beveiliging aan de poort savonds in het hotel).
Maar me nooit onveilig gevoeld. Naar het Tsavo reservaat geweest en in een hele mooie lodge overnacht. Zoveel dieren gezien van jachtluipaarden tot vogels.
De mensen heb ik als eerlijk en open ervaren. Wel een beetje jaloers op hun openheid en veerkracht.
Onze vakantie was gewoon helemaal top.

Inte Muller
Gereisd met partner
8,2

Prachtig land. Eerlijke mensen om een safarireis af te spreken op het strand.

Kenia
Familiereis
17-05-2022

Safari. Vissen.

Harry Wiersema
Gereisd met partner
9,7

Strand vakantie me safari

Kenia
Familiereis
11-06-2020

Twee weken in Villa Mashariki verbleven in Diani Beach. Geweldige strand vakantie gehad met een dag trip naar Mombasa inclusief eten op de Dhow en een safari naar Tsavo East. Helemaal te gek. We wilden niet een hele rondreis maken dus zo was het perfect.
Ok veel keuze qua restaurants in Diani. Vooral Tiki Bar was erg goed. Lekker eten en goede service.

Jay
Gereisd met gezin in January 2020
9,4

Kenia? Prachtig, een aanrader!

Kenia
Individuele rondreis met Better Places
04-03-2018

We boekten via Better Places een maatwerk individuele safarireis. Plaatselijke agent, Eunice van Designer Tours and Travel, maakte er een fantastische ervaring van! Van Nairobi, via Masai Mara, Nakuru, Naivasha, Amboseli, Voi naar Mombasa (eigenlijk Tiwi Beach) en dan terug vliegen naar Nairobi.
Onze gids, Jackson, wist alles van geografie, flora en fauna en kon het ook nog goed vertellen. In februari is het droog, de grassen laag en daardoor is er veel wild te spotten. We hebben de big five ruimschoots gezien en nog veel meer! Veel dieren hadden babies. Slechts 1 nadeel in februari: het is droog en stoffig.
Onderkomens waren echt prima, met uitschieters in Sopa Lodge Amboseli en met name Ngutuni Lodge (Tsavo East), waar een kleine waterplas voor het terras (en het uitzicht van alle kamers) dag en nacht dieren trok. Het is net een film!
We kregen alles wat was beloofd en eigenlijk nog veel meer! Het is elke Euro waard!

Herman
Gereisd met partner in February 2018
7,8

Geweldige reis naar Kenia en safari in Tsavo oost en west

Kenia
Familiereis met African Travels
11-02-2017

Veel gezien ik Kenia Rond Mombasa geweest en veel gedoken. Daarnaast nog een driedaagse safari gedaan in Tsavo Oost en west. Helaas zat onze reis organisatie niet tussen de keuze, maar deze was geregeld door Severin Travel. Een mooi resort bij Mombasa en ook in Tsavo oost een mooi onderkomen. Geweldig om de dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien

Angelina van der Laan
Gereisd met gezin in July 2013

Wil je meer weten over reizen naar Kenia? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Kenia