Home
Blog
Bestemmingen
Het andere Kenia: de oostkust

Het andere Kenia: de oostkust

op 2 juli 2013
1 minuut leestijd
Het andere Kenia: de oostkust

Naar Kenia ga je alleen voor een safari door wildparken, toch? Nee! Dan zou je de prachtige oostkust missen, met als hoogtepunt de schitterende Lamuarchipel.

Naar Kenia ga je alleen voor een safari door wildparken, toch? Nee! Dan zou je de prachtige oostkust missen, met als hoogtepunt de schitterende Lamuarchipel.

De beste plek om een rondreis door Kenia trip te eindigen is de oostkust. Hier geen tentjes in het wild, zelfgekookte maïsmeelpap en primitieve stammen, maar resorts aan het strand, tropisch fruit en de bijzondere Swahilicultuur. De centrale kustplaats is Mombasa, een levendige stad met een grootse handelshistorie en authentiek oud centrum. Tot recent was Mombasa voor velen ook aankomst- en vertrekpunt van een reis door Kenia, dankzij goedkope vluchten van het ter ziele gegane Martinair. Nu kom je er via Nairobi, bijvoorbeeld met de nachttrein, een echte ‘backpackervaring’. Ook al liggen de mooiste stranden buiten Mombasa, blijf minstens één nacht in de stad zelf. In de rustige straten van het oude centrum dwaal je langs karakteristieke Swahilihuisjes en kleine winkeltjes.  

Verse vis & relaxen
Culinair gezien is de oostkust, Mombasa voorop, een verademing: geniet van verse vis, exotische kruiden en tropisch fruit. Direct onder en boven Mombasa liggen de mijdbare stranden vol dure resorts. Reis iets verder en je vindt ongerepte strandplaatjes als Kikimbala en Watamu. Helemaal in het noorden, vlak bij de grens met Somalië, ligt de schitterende Lamuarchipel. De plaats Lamu op het gelijknamige hoofdeiland is de oudste en best bewaarde Swahilinederzetting en benoemd tot UNESCO-Werelderfgoed. Lamu is relaxen in de breedste zin van het woord. Auto’s zijn er niet, het openbaar vervoer gaat per ezel. De stranden zijn prachtig en de sfeer is een beetje hippieachtig. Met een traditionele dhow (kleine zeilboot) maak je geweldige tochtjes langs de diverse eilanden van de archipel.

 

Top reizen naar Kenia

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Meer blogs over Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8