Home
Blog
Algemeen
VIDEO: Safari & strand reis in Kenia met TUI

VIDEO: Safari & strand reis in Kenia met TUI

op 16 oktober 2024
2 minuten leestijd
Op safarireis in Kenia: olifant in Tsavo-East National Park
Op safarireis in Kenia: olifant in Tsavo-East National Park
Als je aan Kenia denkt, dan denk je natuurlijk aan op safari gaan, máár wist je dat Kenia schitterende stranden heeft? Wij gingen met TUI naar Kenia om een fantastische safari én strandvakantie te beleven. Een geweldige ervaring waar we een video van gemaakt hebben. Kijk maar!

Over de video & onze reis met TUI

Ons avontuur in Kenia bracht ons eerst naar de uitgestrekte witte zandstranden van Diani Beach. Dé plek om te genieten van zon, zee en strand, gelegen in het zuidoosten van Kenia. Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Nairobi reisden we direct door naar Diani Beach. Wij deden dit wij met een binnenlandse vlucht (1 uur en een kwartier vliegen).

Onze Kenia safari- en strandreis had het onderstaande reisschema en deze zie je in de bovenstaande video ook in die volgorde voorbij komen.

Diani Beach

Eerst verbleven we een nachtje we aan het strand bij Nomad Beach Resort, een heerlijk resort met een prachtig zwembad, maar vanaf het met palmbomen omzoomde resort wandel je ook zo het strand op voor een lekkere strandwandeling of duik in de helderblauwe Indische oceaan.

Ligbedjes bij Nomad Beach Resort
Ligbedjes bij Nomad Beach Resort

Op safari!

Daarna was het zo ver: we gingen op safari! 's Ochtends vroeg stond de jeep al klaar en reden we in een paar uur naar Tsavo National Park. Een waanzinnig groot natuurpark vol met wild! Wij zaten in het oostelijke deel: Tsavo East National Park en zoals je op de video hebt kunnen zien: hier hebben we enorm veel mooie dieren gezien! Leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, giraffen, zebra's, prachtige vogels, buffels en ga zo maar door. Wauw!

Leeuwen gespot!
Leeuwen gespot!

Taita Hills Wildlife Sanctuary

De volgende stop van onze safari was het privé reservaat Taita Hills Wildlife Sanctuary. Deze ligt naast Tsavo East Nationaal Park en is al even prachtig! Wederom werden we hier tijdens verschillende game-drives getrakteerd op vele schitterende ontmoetingen met wilde dieren met als kers op de taart een bloedmooie cheeta!

Wij verbleven in het Taita Hills Wildlife Sanctuary bij Taita Hills Safari Lodge en Salt Lick Safari Lodge. Beide safari lodges waren super! Check de video voor de beelden, want vooral Salt Lick Safari Lodge was bijzonder met de huisjes op palen, de hangbruggen en natuurlijk de ligging bij een "waterhole", waar diverse dieren komen drinken!

Salt Lick Safari Lodge
Salt Lick Safari Lodge

Nagenieten aan het strand

Na dit geweldige avontuur reden we terug naar Diani Beach om daar lekker bij te komen van onze onvergetelijke safari. Hier verbleven we in het luxe Baobab Beach Resort & Spa, een onwijs mooi en uitgebreid all-inclusive resort, direct gelegen aan het Diani Beach strand. Dit resort beschikt over meerdere restaurants, drie zwembaden, fitness, wellness, entertainment en nog veel meer. Een mooie plek om onze Kenia-reis af te sluiten!

9-DAAGSE SAFARI TSAVO & TAITA MÉT STRAND
Heeft de video van de safari & strandvakantie in Kenia je enthousiast gemaakt? Je kunt deze reis boeken bij TUI. Bekijk beschikbaarheid & prijzen → Bekijk Kenia reis

Baobab Beach Resort & Spa
Baobab Beach Resort & Spa

Wil je liever nog wat langer genieten van de natuur of stranden in Kenia? Dan kun je ook een 12- of 16-daagse Kenia rondreis bij TUI boeken. Bekijk hier alle Kenia rondreizen van TUI.

Top reizen naar Kenia

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Meer blogs over Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8