Home
Blog
Reisadviezen
Reizen in Kenia, is het veilig of niet?

Reizen in Kenia, is het veilig of niet?

op 28 februari 2019
1 minuut leestijd
Reizen in Kenia, is het veilig of niet?

Kenia is prachtig, maar de reisadviezen verschillen nogal. Met deze twee tips ontdek je Kenia safe.

Laten we er niet omheen draaien: het kan behoorlijk onrustig zijn in Kenia. Diefstal en beroving komen vrij veel voor. Ook wordt er met regelmaat gewaarschuwd voor terroristische dreigingen. Laat je echter niet afschrikken. Want zoals bij veel bestemmingen geldt dit niet voor het hele land. Neem het volgende in acht en ga met een gerust hart op pad.

Omzeil deze gebieden

Vermijd het noorden van Kenia. Zo is de grens met Somalië een no-go, inclusief de provincie Lamu, de districten Mandera, Garissa en Wajir. Het eiland Lamu kun je wel bezoeken. Ga daar weliswaar heen per vliegtuig, niet over land. 

Wees alert in steden en aan de kust

Als toerist met een fotocamera en geld op zak ben je in Kenia in drukbevolkte gebieden een wandelend target. Houd bij de kust en in de steden Mombasa en Nairobi een extra oogje in het zeil. In het beste geval laat je waardevolle spullen thuis. Geld stop je bijvoorbeeld in sokken of het ondergoed, zodat zakkenrollers minder kans maken. Wandel nooit in het donker over straat, neem ’s avonds te allen tijde een taxi en loop niet teveel rond te zwaaien met een Lonely Planet of een stadsplattegrond, waarmee je direct de aandacht trekt.

Georganiseerd reizen naar Kenia geniet de absolute voorkeur. Leg daarbij de focus op te gekke safari-avonturen in het zuid-westen. Dat is niet alleen veilig, je wordt ook nog eens overweldigd door het oogverblindende, gevarieerde landschap én de big five!

Top reizen naar Kenia

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Meer blogs over Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8