Home
Blog
Bestemmingen
Wat is het mooiste Nationale Park van Kenia?

Wat is het mooiste Nationale Park van Kenia?

2 minuten leestijd
Wat is het mooiste Nationale Park van Kenia?

Al jaren reizen toeristen af naar dit Oost-Afrikaanse land om de Big Five te spotten. Welke nationaal park is hiervoor het meest geschikt?

Zeg je Kenia, dan zeg je safari! Een bezoek aan Kenia is niet compleet zonder game drive, oftewel een klassieke safari. Spot leeuwen, olifanten, luipaarden, buffalo’s en neushoorns en je hebt de Big Five te pakken. Al wil je natuurlijk ook nijlpaarden, giraffen, zebra’s en gnoes zien. The Lion King komt hier tot leven! Kenia telt meerdere nationale parken, waar je allemaal de Big Five kan spotten.Toch is het ene park net mooier dan de andere.

Nationale parken in Kenia

Kenia telt bijna 30 nationale parken en nog een handjevol natuurreservaten. De bekendste parken zijn Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park, Tsavo East National Park, Masai Mara National Park en Nairobi National Park. Dit laatste park bevindt zich pal naast hoofdstad Nairobi. Je spot hier dus wilde dieren met een skyline op de achtergrond. Indrukwekkend, maar zeker niet het mooiste nationale park van Kenia. Daarvoor moet je in Masai Mara zijn!

Masai Mara 

Als je het ons vraagt is Masai Mara het mooiste nationale park van Kenia. Uiteraard is hier de Big Five te spotten, maar er zijn meer redenen waarom dit park onze favoriet is. Ten eerste is Masai Mara een enorm mooi en uitgestrekt natuur gebied. Dit is echt savanne zoals je dat kent van natuurfilms. Daarnaast speelt Masai Mara de hoofdrol in de grote migratie, die elk jaar in de zomer plaatsvindt. Vanuit Serengeti, Tanzania komen talloze gnoes en zebra’s Masai Mara, Kenia in. Allen op zoek naar water. Een indrukwekkend schouwspel om eens met eigen ogen te zien. Tot slot is Masai Mara al eeuwen het terrein van de bekende Masai, een traditioneel volk uit Kenia. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hoe kom je er?

Masai Mara is niet heel goed te bereiken en dat is misschien wel een voordeel. Het is hier lang niet zo druk als in sommige andere parken in Afrika. Wellicht omdat je minstens 6,5 uur moet rijden vanuit Nairobi om hier te komen. De wegen zijn bovendien niet erg goed, een stuk is zelfs niet geasfalteerd. In Masai Mara zelf vind je enkel onverharde wegen, net als in de rest van de parken in Kenia trouwens. Dit maakt een safari in Kenia een echt authentieke ervaring! Boek je een reis naar Kenia? Check dan goed of Masai Mara wel in je programma zit. 

Runner-ups

Kenia is te groot om slechts een nationaal park te bezoeken. Wij raden je daarom ook zeker deze nationale parken aan: Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en Tsavo National Park. Amboseli staat bekend om de vele olifanten, Lake Nakuru - hoe toepasselijk - om het grote meer in dit park - en Tsavo om de uitgestrekte rode savanne. Tsavo East en Tsavo West zijn allebei zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit zowel Tsavo als Amboseli heb je trouwens bij goed weer grote kans om de top van de Kilimanjaro te spotten!

Top reizen naar Kenia

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Meer blogs over Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8