Home
Blog
Reisadviezen
Nationale parken in Amerika gesloten tijdens 'shutdown'

Nationale parken in Amerika gesloten tijdens 'shutdown'

op 3 oktober 2013
1 minuut leestijd
Nationale parken in Amerika gesloten tijdens 'shutdown'

Wie van plan is om de komende dagen door Amerika te reizen moet misschien wat bezienswaardigheden gaan schrappen. Tijdens de 'shutdown' zijn alle 401 Nationale parken in Amerika gesloten.

Wie van plan is om de komende dagen door Amerika te reizen moet misschien wat bezienswaardigheden gaan schrappen. Een bezoek aan bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld in New York of een hike maken door het Yellowstone National Park kun je voorlopig wel even vergeten.

Sinds dinsdag zijn veel Amerikaanse overheidsdiensten gesloten vanwege de 'shutdown' in het Amerikaanse Congress. Hierdoor zijn ook alle 401 Nationale parken in Amerika gesloten, die gemiddeld in oktober goed zijn voor zo'n 715.000 bezoekers per dag. Gasten die in campings of hotels in een Nationaal park verblijven, hebben 48 uur gekregen om te vertrekken.

Het beveiligingspersoneel op de luchthavens in Amerika blijft wel gewoon doorwerken, dus blijft het wel veilig om naar Amerika te vliegen. Regels wat betreft vloeistoffen of het uittrekken van je schoenen blijven van kracht. Visumaanvragen voor mensen die naar Amerika willen reizen zullen ook nog steeds verwerkt worden volgens het State Department.

Hoe lang de 'shutdown' precies gaat duren is nog onbekend. De laatste keer dat er een 'shutdown' plaatsvond was bijna 18 jaar geleden onder President Clinton en duurde 21 dagen. Voor alle reizigers naar Amerika hopen wij van harte dat deze 'shutdown' spoedig wordt opgeheven!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8