Home
Blog
Reisadviezen
Alternatieven voor Amerika's gesloten Nationale Parken

Alternatieven voor Amerika's gesloten Nationale Parken

op 10 oktober 2013
2 minuten leestijd
Alternatieven voor Amerika's gesloten Nationale Parken

Sinds begin vorige week zijn door de 'shutdown' in het Amerikaanse Congress alle 401 Nationale Parken in Amerika gesloten. Wij geven je enkele goede alternatieven voor een toch geslaagde Amerika rondreis!

Sinds begin vorige week zijn door de 'shutdown' in het Amerikaanse Congress alle 401 Nationale Parken in Amerika gesloten. Hierdoor zijn de reisplannen van vele reizigers overhoop gehaald. Ben jij momenteel op reis door Amerika of sta je op het punt er naartoe te gaan? Laat je dan niet uit het veld slaan, en probeer eens deze alternatieve Staats parken en nabijgelegen lokale attracties te bezoeken.

Utah

In plaat van te zeuren over de sluiting van populaire Nationale parken zoals Arches, Canyinlands, Bryce Canyon, Capitol Reef en Zion, heeft Utah's Bureau voor Toerisme een lijst gemaakt met 50 Alternatieven voor Utah's Nationale Parken. Hierop staan vele Staats parken en andere plekken met natuurlijk schoon en van historische betekenis die een bezoek ook zeker waard zijn.

Alternatieven voor een bezoek aan Arches en Canyonlands zijn onder andere Dead Horse Point State Park, Edge of the Cedars State Park, Goblin Valley State Park (hierboven afgebeeld) en Goosenecks State Park.

In plaats van Capitol Reef kun je naar Anasazi State Park, Horseshoe Canyon of Otter Creek State Park gaan.

Veel van deze parken bevatten dezelfde rode rots kliffen en rots formaties als de Nationale parken, zij het op een kleinere schaal.

Escalante Petrified Forest State Park, Kodachrome Basin State Park en Red Canyon zijn goede alternatieven voor de Bryce Canyon.

In plaats van een bezoek aan het Zion National Park in de buurt van St. George kun je een bezoek brengen aan Coral Pink Sand Dunes State Park, Gunlock State Park, Quail Creek State Park, Sand Hallow State Park en het Snow Canyon State Park. Hoewel deze parken niet dezelfde spectaculaire kliffen en diepe kloven heeft als Zion, beschikken ze allemaal over schitterende kleuren.

Het goede nieuws is dat alle Navajo Nation Tribal Parks in Utah wel gewoon open zijn, waaronder Monument Valley Navajo Tribal Park, Four Corners Monument, Bowl Canyon Recreation Area, Little Colorado River Navajo Tribal Park, Lake Powell Navajo Tribal Park en Window Rock Navajo Tribal Park.

South Dakota

Badlands National Park en Mount Rushmore zijn beide gesloten, maar dat hoeft niet te betekenen dat je reis verpest is. Het Custer State Park (foto) ligt op slechts een uur rijden van Mount Rushmore en bevat prachtige uitzichten en unieke wilde dieren. Alleen de weg er naar toe langs kronkelende bergwegen is de moeite al meer dan waard.

Ook het Crazy Horse Memorial is een leuk alternatief voor Mount Rushmore en ligt slechts 10 minuten van Custer State Park. Het moet 's werelds grootste berg gravering worden en toont de 19e eeuwse Lakotaleider Crazy Horse rijdend op en galopperend paard.

New Mexico

Alle 13 Nationale parken, waaronder Carlsbad, Gila, White Sands, Chaco en Bandelier zijn momenteel gesloten, maar het Petroglyph National Monument (foto) is nog wel gedeeltelijk toegangbaar. Een leuke dagtrip vanaf Albuquerque is het Sky City Cultural Center waar dagelijks tours gegeven worden. Ook een ritje met de Sandia Peak Aerial Tramway is aan te bevelen voor enkele van de beste uitzichten van New Mexico. Voor een stukje cultuur en historie kun je een stop maken bij het Indian Pueblo Cultural Center.

Hawaii

Een bezoek aan Pearl Harbor staat voor velen die naar Hawaii reizen bovenaan het lijstje, maar helaas is ook dit voorlopig niet mogelijk. Het nabij gelegen Battleship Missouri Memorial (foto) is echter wel open en hier kun je een goede indruk krijgen van water gebeurde op 7 december 1941 tijdens de verrassingsaanval door de Japanse Keizerlijke Marine.

Het Pacific Aviation Museum op Ford Island geeft ook een goede indruk van de impact van deze aanval op het gebied rondom Pearl Harb

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8