Home
Blog
Bestemmingen
Amerika's grootste Nationale park

Amerika's grootste Nationale park

op 16 oktober 2014
1 minuut leestijd
Amerika's grootste Nationale park

Wanneer je aan Amerikaanse nationale parken denkt, denk je al snel aan Yellowstone of Yosemite. Maar wist je dat er een nationaal park is dat qua oppervlakte nog groter is dan Nederland?

Maak kennis met het Wrangell-St. Elias National Park and Preserve. Dit enorme, prachtige nationale park ligt in het zuiden van Alaska en is het grootste park van Amerika. Met een oppervlakte van 53.321 km² is het zelfs groter dan Nederland!

Het park strekt zich uit van Mount St. Elias, een van de hoogste pieken in Amerika, tot aan de Golf van Alaska. Je zult er vrijwel alle natuurlijke wonderen tegenkomen die je maar kunt bedenken, zoals gletsjers, grotten, meren of bergen. Ook biedt het een breed scala aan flora en fauna, en als je van sneeuw houdt dan zit je hier goed.

Voor outdoor liefhebbers is het Wrangell-St. Elias National Park dan ook de perfecte plaats. Om het park te bereiken vlieg je bijvoorbeeld naar Anchorage of Fairbanks, vanwaar het beide nog zo'n vijf uur rijden is naar het park. De beste tijd voor een bezoek is van begin juni tot half september.

Eenmaal in het park is er genoeg te doen. Zo kun je de Nabesna Road volgen om te gaan hiken, of gaan kamperen, wilde dieren spotten, vissen en nog veel meer. Of neem McCarthy Road en een bezoek brengen aan Kennecott, een historische koperen mijnstad. Houd je van actie, dan kun je onder andere gaan mountainbiken en raften.

Check hieronder foto's van het Wrangell-St. Elias National Park and Preserve en zet het maar op je bucketlist!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8