Home
Blog
Algemeen
10x de mooiste natuurgebieden van Amerika

10x de mooiste natuurgebieden van Amerika

op 26 oktober 2022
11 minuut leestijd
10x de mooiste natuurgebieden van Amerika

Wat zijn de mooiste natuurgebieden van Amerika? De Verenigde Staten heeft fantastische nationale parken en natuurreservaten. Rondreis.nl heeft dé ultieme lijst gemaakt met de allermooiste Amerikaanse natuurgebieden!

Aan mooie natuurparken is geen gebrek in Amerika! Het land is enorm en het landschap is ontzettend divers. Laten we eens een kijkje gaan nemen naar de 10 mooiste natuurparken van de Verenigde Staten. Als je uitgelezen bent sta je vast te popelen om je backpack in te pakken!

Yosemite National Park, Californië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

We beginnen onze reis in Californië. Yosemite wordt namelijk wel het kroonjuweel van alle nationale parken genoemd! Het nationaal park beschikt over een aantal beroemde rotsformaties zoals El Capitan, Half Dome en de Cathedral Rocks. Het is een geliefd park om te hiken en er zijn een aantal uitdagende paden te ontdekken. Wil je meer van de geschiedenis van het nationaal park te weten komen? Dan is een bezoek aan het Yosemite Museum een aanrader.

Yosemite staat bekend als hét eerste echte wildernispark van de Verenigde Staten en het ruige landschap bestaat uit hoge watervallen, duizenden meren en uitgestrekte graslanden. Watervallen die je niet mag missen zijn onder andere Bridalveil Falls, de Nevada-waterval, Sentinel Falls en Vernal Fall. Unieke rotsformaties als Liberty Cap en de Three Brothers vallen ook op in het landschap.

Je kunt zelf prachtige wandelingen maken in Yosemite, en de 20.9 kilometer lange wandeling de Valley Loop is één van de populairste. Maar er is ook de mogelijkheid om met een park ranger op pad te gaan. Deze weten precies waar de mooiste plekjes zijn en wellicht kom je nog wilde dieren tegen. Yosemite is namelijk het thuis van de beer, prairiehonden, geelbuikmarmotten en poema’s! De bijzondere mammoetboom, ofwel de reuzensequoia, is veel te zien bij Mariposa Grove. Je voelt je onwijs nietig tussen deze reusachtige bomen! Je bezoek aan Yosemite is niet compleet zonder een kijkje te nemen bij The Swinging Bridge. Het is een magische plek langs het water en de kans is groot dat je tijdens je wandeling herten tegenkomt.

Yellowstone National Park, Wyoming

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Yellowstone National Park is één van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Het heeft namelijk een oppervlak van bijna 9.000 km²! Hier ben je dus wel even zoet. De kans dat je wel eens foto’s van het park hebt gezien is groot, want de heetwaterbronnen en kleurrijke modderpotten zijn inmiddels wereldberoemd. Het vulkanische landschap trekt jaarlijks ruim 3 miljoen mensen bezoekers en het is dan ook een spectaculaire plek om te zien, maar ook om te ruiken!

Yellowstone staat inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst, maar wat maakt het park nou zo bijzonder? Dan zijn voornamelijk de ruim 10.000 thermische plekken waarvan ongeveer 500 geisers zijn. De Old Faithful is de bekendste geiser van het park en om het uur tot 90 minuten, spuit de geiser het water gemiddeld 40 meter hoog de lucht in! Een uitbarsting duurt tussen de 1,5 en 5 minuten en deze worden overdag voorspeld bij het Old Faithful Visitor Center. Bij het Upper Geyser Basin zijn echter nog veel meer geisers te ontdekken en je kunt hier een schitterende wandeling maken naar bijvoorbeeld Castle, Daisy en Grand Riverside. Morning Glory is de bekende heetwaterbron met de felle kleuren.

Een andere bijzondere plek is de Mammoth Hot Springs met de Lower Terraces en de Upper Terraces. De kalkrijke bodem kristalliseert en laat een unieke laag kalksteen met bacteriën en algen achter. Er leven tal van diersoorten in Yellowstone zoals bizons, zwarte beren, grizzly beren, poema’s, elanden, herten, wolven en coyotes. In Lamar Valley is de kans het grootst om wolven te spotten. En Hayden Valley staat bekend om de bizons. Neem vooral een verrekijker mee want dan kun je de voseekhoorn, otters en pelikanen van nog dichterbij bewonderen! Eén van de mooiste wandelroutes in het park is de Fairy Falls Trail. Deze neemt je mee naar de Grand Prismatic Spring die je vanaf boven dan juist goed kunt bewonderen. Het kleurrijke tafereel is werkelijk waar schitterend en een fantastische foto opportunity! 

Grand Canyon National Park, Arizona

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een bezoek aan de Grand Canyon in Arizona is een droom voor velen! Het is een bijzonder natuurwonder in het westen van de VS en de kloof is maar liefst 435 kilometer lang! Het gebied bestaat uit twee belangrijkste gebieden; de  North Rim en de South Rim. De North Rim is tussen mei en oktober geopend, en de South Rim is het hele jaar door toegankelijk. De makkelijkste manier om de Grand Canyon te bezoeken is via de stad Las Vegas.

Als je niet veel tijd hebt, kun je een onvergetelijke rit in een helikopter maken door de kloof. Vluchten gaan met goed weer dagelijks vanaf de luchthaven in Las Vegas. Je vliegt een route over de Hoover Dam, Lake Mead, door de Grand Canyon en eindigt over The Strip in Las Vegas. Vanuit de sprankelende stad kun je ook met de auto of bus de Grand Canyon bereiken. Heb je een auto gehuurd? Dan is de Desert View Drive een fantastische manier om de canyon te verkennen. Onderweg kun je stoppen bij de Desert View Watchtower, Lipan Point en Grandview Point.

Een andere populaire route is de Hermit Road die langs adembenemend mooie uitzichtpunten loopt. Zo heb je vanaf Pima Point een schitterend uitzicht over de Colorado River en Hopi Point is dé plek om te genieten van een romantische zonsondergang. Als je liever gaat wandelen is de Rim Trail van 21 kilometer de moeite waard. Ben je op zoek naar een uitdagende route, dan is de Bright Angel Trail een aanrader. Andere hoogtepunten die je in het Grand Canyon National Park kunt ontdekken zijn Grand Canyon Village, Havasu Falls en Mather Point.

Everglades National Park, Florida

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een heel ander landschap ontdek je in het uiterste zuiden van Florida. Het Everglades National Park is een moeraslandschap dat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Als je krokodillen van dichtbij wilt bewonderen, dan is dit dé plek! 

De makkelijkste manier om het waterrijke gebied te ontdekken is met de Thousand Islandsboottochten of the Everglades Airboat Tour. Je vaart op een propellerboot door de Everglades en de deskundige gidsen weten precies waar de bijzondere dieren leven. Zo bekijk je de alligators van dichtbij en je leert allerlei unieke weetjes over de wetlands. Behalve krokodillen is de kans ook groot dat je schildpadden, wilde zwijnen, herten en wasberen tegenkomt. Ga je liever actief op pad? Dan kun je met een kano of kajak de wateren gaan verkennen.

Om de Everglades van bovenaf te bewonderen kun je het Shark Valley Visitor Center bezoeken. Vanaf de observatietoren heb je namelijk een waanzinnig uitzicht over het uitgestrekte gebied. Als je een mooie wandeling wilt maken zijn de Anhinga Trail en de Gumbo Limbo Trail een aanrader. Via houten paden loop je letterlijk door de jungle van mangroven. De Everglades is ook het leefgebied van de zeekoe en deze kun je bij de Crystal River ontdekken. Behalve zeekoeien kom je waarschijnlijk ook zeeschildpadden, dolfijnen, visarenden en pelikanen tegen.

Arches National Park, Utah

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

We zetten onze reis voort naar Utah waar je het prachtige Arches National Park kunt vinden. Een fantastische plek want hier zijn maar liefst 2.500 stenen bogen te ontdekken! Als je van bijzondere en kleurrijke rotsformaties houdt, dan is dit the place to be! Het gebied is ruim 300 miljoen jaar geleden ontstaan na het opdrogen van een voormalige zee! Hoe bizar is dat? Bij het bezoekerscentrum leer je van alles over deze fascinerende plek.

Eén van de mooiste wandelingen in het nationaal park is de Devils Garden Primitive Loop, een route van 11,5 kilometer. Je ontdekt maar liefst 8 verschillende bogen en je geniet van indrukwekkende uitzichten. Om de Delicate Arch te bereiken moet je een stevige klim ondernemen. Het is bekendste boog van het Arches National Park en de boog is 10 meter breed en 14 meter hoog. Bezoek ook de waanzinnige Double Arch waar je één boog van 37 meter, en één boog van 45 meter zult ontdekken. Deze bogen zijn juist heel makkelijk te bereiken en zijn vanaf de parkeerplaats al zichtbaar. Komen de bogen bekend voor? Dan heb je ze wellicht in de film Indiana Jones and the Last Crusade gespot.

De allergrootste boog is de Landscape Arch met een breedte van 88 meter! Het is zelfs één van de langste natuurbruggen ter wereld en hij is ruim 32 meter hoog. Naast de vele bogen zijn er ook mooie rotsformaties te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de Courthouse Towers met steile rotswanden of bezoek het Fiery Furnace gebied. Hier bezoek je een doolhof van zandstenen waar ervaren klimmers zich helemaal kunnen uitleven. Onderweg kun je ook nog allerlei leuke dieren ontdekken zoals rode vos, hagedissen, adelaars, en de gevaarlijkere poema en ratelslang. Kijk dus wel uit waar je loopt!

Bryce Canyon National Park, Utah

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

We blijven nog even in Utah want het Bryce Canyon National Park ligt op 4 uur rijden afstand van het Arches National Park. Ook dit landschap staat vol waanzinnige geologische rotsformaties. Duizenden kleine en grote rotspilaren in rood-oranje kleuren verwelkomen je in deze adembenemende omgeving.

Midden in het nationaal park ligt Bryce Canyon City, het uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Bij het visitor center kun je mooie routes verkrijgen en je leert hier ook gelijk meer over de geschiedenis van het park. Vanaf het visitor center kun je gelijk op pad gaan en de 27 kilometer lange Road 63 volgen. Deze route gaan langs de mooiste uitkijkpunten zoals Sunrise Point, Sunset Point, Bryce Point, Inspiration Point en Paria View. Het nationaal park staat bekend om de zogenaamde hoodoo’s, de roodkleurige rotspilaren. Bij veel van deze uitkijkpunten heb je dan ook de mooiste uitzichten! Het Fairyland Canyon amfitheater is bijvoorbeeld één van deze bijzondere plekken.

Naast mooie autoroutes zijn er veel wandelroutes in het nationaal park te vinden. Eén van de populairste paden is de 17 kilometer lange Rim Trail. Het is een makkelijke route en ook goed te doen met kinderen. De Queen’s Garden & Navajo Trail is iets pittiger, maar is kort. Voor een echte uitdaging ben je bij de Peekaboo Trail op de juiste plek. De steile paden nemen je echter mee naar het hart van de canyon en je kunt hier in alle stilte genieten van het ruwe landschap.

Volcanoes National Park, Hawaii

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hawaï is een eilandengroep en één van de Verenigde Staten dat midden in de Stille Oceaan ligt. Het Volcanoes National Park ligt in het zuiden van het eiland Hawaï en in het hart van het nationaal park ontdek je de hyperactieve 1247 meter hoge vulkaan Kilauea. De vulkaan Mauna Loa is met 4170 meter zelfs de grootste vulkaan op aarde! Ben je nieuwsgierige naar lavastromen en een uniek ecosysteem? Dan is dit een paradijs op aarde!

Het Hawaii Volcanoes National Park is ruim 10.000 km² groot en de vulkanen op het eiland zijn nog actief! Zo kun je bijvoorbeeld met een jeep naar de kraterrand van de Kilauea rijden. Wellicht zie je van rookpluimpjes, vuurfonteinen of een kolkende lavamassa. Het is een veranderlijk landschap dus je weet nooit helemaal wat je te zien krijgt. De Mauna Kea iets verderop is al bijna 40 jaar niet uitgebarsten en hier kun je een observatiecentrum op de top bezoeken.

De vulkanen zorgen voor een uniek ecosysteem en een heel divers landschap. Zo ontdek je langs de kust tropische stranden en in de binnenlanden woestijnen, maar ook regenwouden! En niet alleen bovengronds kijk je je ogen uit. Bij de Nahuku - Thurston Lava Tube ga je namelijk een lavabuis bezichtigen! Deze zijn ontstaan door een rivier van gesmolten lava. Zodra de uitbarsting en de aanvoer van lava stopt, blijft er een lege grot over. Dat wil je niet missen! En ook de Steam Vents en Sulphur Banks verderop zijn fenomenaal. Het kan hier wel behoorlijk naar rotte eieren ruiken vanwege het zwavel!

Glacier National Park, Montana

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Montana is één van de meest geliefde staten bij natuurliefhebbers. Eén van die redenen is het Glacier National Park in het uiterste noorden van de VS. Het is een spectaculair mooi park met ruige pieken, ongerept natuurgebieden, gletsjers, bossen, meren en talloze watervallen. Duizenden jaren gelegen hebben de gletsjers het gebied gevormd, en het park heeft hier haar naam aan te danken. Het was bovendien het eerste internationale Dark Sky Park ter wereld én het biosfeerreservaat staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Met name wandelaars komen graag naar het Glacier National Park en er is ruim 1.100 kilometer aan wandelpaden te ontdekken! De Highline Trail is één van de bekendste routes en je ontdekt adembenemende uitzichten over de alpiene landschappen en gletsjervalleien. Bij Many Glacier Valley ontdek je wandelroutes als Grinnell Glacier Trails, Swiftcurrent Nature Trail, Red Rock Falls en Grinnell Lake. De Trail of the Cedars is een hele makkelijk wandeling die ook rolstoeltoegankelijk is.

Stap je liever in de auto? Dan is de tachtig kilometer lange Going-to-the-Sun Road perfect. Onderweg stop je bij een aantal panorama's met mooie meren als Lake McDonald. De weg is alleen in de zomer geopend vanwege het lawinegevaar in de wintermaanden. Op 2.025 meter hoogte rij je langs de Logan Pass, het hoogste punt van de Sun Road. De berggeiten huppelen hier vaak rond en er leven veel andere wilde dieren. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Jackson Glacier Overlook. Hier heb je namelijk een fantastisch uitzicht over de Jackson-gletsjer.

Rocky Mountain National Park, Colorado 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Iets ten noorden van de stad Denver, ligt het Rocky Mountain National Park. Voor wandelaars, fietsers en klimmers is dit wel een hele gave plek! De bergmeren zijn omringd door besneeuwde bergtoppen en jaarlijks komen miljoenen toeristen hier om van de natuur te genieten. Met een oppervlakte van ruim 1.000 km² loop je gelukkig niemand voor de voeten!

De Rocky Mountains lopen helemaal vanuit Canada naar de Verenigde Staten en het nationaal park heeft hier een heel divers uiterlijk. Zo geniet je bij Estes Park van hoge besneeuwde bergen terwijl je bij het vlakke Grand Lake uitstekend kunt fietsen. De beste manier om het nationale park te ontdekken is via de Trail Ridge Road, zelfs één van de hoogst gelegen wegen ter wereld! De Peak to Peak Highway is ook helemaal de moeite waard, en zoals de naam al verklapt, ontdek je hier hoge pieken! De route is 95 kilometer rijdt en je rijdt zelfs langs een plaatsje met de naam Nederland! Tijd voor een foto.

Het nationale park beschikt over talloze meren waarvan Bear Lake het meest bezorgd wordt. Alleen de weg er naartoe, Bear Lake Road, is al helemaal de moeite waard! Andere mooie meren zijn bijvoorbeeld Cub Lake, Sprague Lake, Nymph Lake, Dream Lake en Emerald Lake. Mills Lake en Jewel Lake zijn juist geliefd vanwege het prachtige uitzicht op Longs Peak. Vergeet niet een kijkje te nemen bij Kawuneeche Valley om de vele elanden en herten te spotten!

Kenai Fjords National Park, Alaska

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

We eindigen vandaag in het ruige noorden van de Verenigde Staten, Alaska. Alaska is een droom voor menig avonturier en het is dé spot voor reislustige natuurliefhebbers. Het Kenai Fjords National Park ligt op het schiereiland Kenai en het beschikt over één van de grootste ijsvelden van de Verenigde Staten, Harding Icefield. 

In Alaska geniet je écht van de ongerepte natuur en dat is bij het Kenai Fjords National Park niet anders. Zo zijn er maar liefst 35 indrukwekkende gletsjers te ontdekken waarvan sommige in zee eindigen. De Exit Glacier is het makkelijkst te bereiken en de gletsjer is ruim 4,5 kilometer lang. Vanaf de parkeerplaats is het maar een klein stukje lopen via de Main Trail of de Nature Trail. De Harding Icefield Trail is een langere route van maar 6,2 kilometer, waar je al snel 6 tot 8 uur over doet. De route is namelijk behoorlijk steil, maar je wordt beloond met fascinerende uitzichten.

Langs de fjorden worden fantastische boottochten aangeboden en onderweg vertelt een park ranger heel veel over de omgeving. Je vaart langs enorme vogelkolonies en onderweg is er de kans dat je zeeleeuwen, zeeotters en walvissen kunt spotten. Er zijn halve dagtochten van 3 uur, maar ook 6 uur lange tochten. Hierbij leg je maar liefst 150 kilometer af en bezoek je ook naar het Chiswell Islands National Wildlife Refuge. Dat wordt vast en zeker een onvergetelijke reis.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8